DAMIR ŠKOMRLJ/CROPIX Cropix
VELIKA UTAKMICA

Otpao im je Real, a onda su odabrali Rijeku! Na Rujevici se sprema pravi spektakl: ‘Dogovorili smo sve detalje‘

‘Iskoristili smo tu blizinu nas kao grada i susjedne države kao još jedan faktor za njihov dolazak‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. svibanj 2022. 13:29

Nogometaši Rijeke postat će treći klub u Republici Hrvatskoj, koji se na sportsko-humanitarni način uključio u važnost očuvanja mira i solidarnosti svugdje u svijetu, a posebno u Ukrajini, koja je i danas u tragičnom vihoru rata. Nakon kijevskog Dinama i donjeckog Šahtara, koje su ugostili zagrebački Dinamo i splitski Hajduk, Hrvatska, odnosno, Rijeka, bit će domaćin reprezentaciji Ukrajine u prijateljskom ogledu koji je na rasporedu 18. svibnja s početkom u 18.00 sati.

Objeručke prihvatili

Rijekin direktor Luka Ivančić ukratko nam je opisao kako je klub s Kvarnera dobio tu čast, ali i obvezu da bude domaćin izabranoj vrsti Ukrajine, koja će uskoro u susjednoj nam Sloveniji krenuti u pripreme za Ligu nacija. Sport i humanost jači su od – rata.

- Zahvaljujući HNS-u i njihovoj dugogodišnjoj djelatnici Ivančici Sudac, kojoj se ovim putem i posebno zahvaljujem, spojili smo se s ukrajinskom izabranom vrstom i odlučili smo sportskim prijateljima iz Ukrajine pomoći organizacijom ove utakmice, koja ima humanitarni karakter. Dva tjedna smo s njima bili u svakodnevnoj komunikaciji i uspjeli smo usuglasiti sve detalje s ljudima iz Ukrajinskog saveza, koji su na kraju objeručke prihvatili ovaj susret, što nam je izuzetna čast. Čekali smo nešto duže s dogovorom jer su njihovi reprezentativci imali opciju odigravanja susreta s madridskim Realom, no kako su oni izborili finale Lige prvaka, taj slobodan termin im je na kraju otpao. S obzirom na to da će se njihova reprezentacija pripremati u kampu u Sloveniji za Ligu nacija, iskoristili smo tu blizinu nas kao grada i susjedne države kao još jedan faktor za njihov dolazak, što nam je, ponavljam, velika čast - kazao je Ivančić u uvodu.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

Prodaja karata

Ulaznice se mogu kupiti online ili na zapadnoj blagajni kampa HNK Rijeka radnim danom od 16 do 20 sati ili subotom od 9 do 13 sati. Cijena za zapadnu tribinu iznosi 70, za istočnu 40, dok je karta za sjever simboličnih 20 kuna.

Osim Rijeke, svoj obol ugošćavanju ukrajinske nacionalne vrste dao je i Grad Rijeka, a kupnjom ulaznice svaki posjetitelj postaje humanitarac. Naime, sva sredstva prikupljena odigravanjem ovog dvoboja uplatit će se na račun globalne online platforme “United 24”, čije je pokretanje objavio i osobno podržao predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij.

- Tako je, sva skupljena sredstva od prodanih ulaznica uplatit će se u humanitarne svrhe. Osim toga, svi dionici organizacije susreta odradit će to bez naknade i dodatnih troškova, od zaštitara i policije do vatrogasaca i medicinske službe hitne pomoći. Ne sumnjamo da ćemo rasprodati cijeli stadion jer će se i naši brojni sponzori također uključiti u kupnju ulaznica kako bi što više sredstava prikupili potrebitima. Osim toga, moram se zahvaliti i Gradu Rijeci, koji je Ukrajincima omogućio smještaj i prijem na dan utakmice. Još uvijek razgovaramo s nacionalnom televizijom oko izravnog prijenosa tog susreta, nadam se da ćemo i to uspješno privesti kraju, te da će na taj način s nama biti i svi oni ispred malih ekrana. Bez obzira na to, pozivam publiku da u što većem broju dođe na našu Rujevicu i da svi zajedno pokažemo ukrajinskom narodu da smo uz njih - dodao je Ivančić.

image
DAMIR ŠKOMRLJ/CROPIX Cropix

Večer dobrih djela

Rijeka će se ovim susretom upisati na nogometnu kartu Europe, koja je ujedinjena u pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu, odnosno, pridružiti se željama cijelog svijeta za što skorijim prestankom ratnih razaranja i strahota. Neka to bude večer dobrih djela i najboljih – želja.

U onom, pak, sportskom dijelu ove “humanitarke”, na djelu ćemo imati prilike vidjeti brojne poznate ukrajinske igrače koji nastupaju za neke od najvećih svjetskih klubova, a trener nogometaša Rijeke Goran Tomić tim je sportsko-humanitarnim dvobojom, pomalo neočekivano, dobio još jednu priliku više za podizanje forme svojih igrača uoči najvažnijeg susreta ove sezone - finala Hrvatskog kupa na Poljudu.

Ulaznice od 20 do 70 kuna

Ulaznice se mogu kupiti online ili na zapadnoj blagajni kampa HNK Rijeka radnim danom od 16 do 20 sati ili subotom od 9 do 13 sati. Cijena za zapadnu tribinu iznosi 70, za istočnu 40, dok je karta za sjever simboličnih 20 kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:08