Ivan Leko

 JAKOV PRKIC Cropix
IZJAVE S POLJUDA

Ova poruka Ivana Leke će odjeknuti: ‘Izgubi, ali igraj nogomet! A što mi radimo? Samo nešto nabijamo‘

Rijeka je iskoristila svoje prilike, no nakon dramatičnog derbija opet će se pričati o suđenju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2023. 19:54

Nevjerojatan triler na Poljudu pripao je Rijeci. Izabranici Sergeja Jakirovića slave pobjedu od 2:1 u Jadranskom derbiju.

Golovima Ampema i Frigana gosti odnose bodove na Kvarner, a dva jedanaesterca nisu bila dovoljna domaćima za poravnanje. Livaja je zabio prvi u 90. minuti, a drugi - koji je izveo u 96. minuti - obranio mu je vratar Rijeke, Nediljko Labrović.

Čekamo izjave trenera s Poljuda...

Sergej Jakirović, trener Rijeke:

- Ogromna tri boda, četiri utakmice zaredom Hajduk je pobjeđivao Rijeku i nije nam bilo lako. Mislim da smo puno bolje odigrali prvo poluvrijeme, a u drugome smo se više otvorili. Meni samo nije jasno zašto nije gledan VAR kod prvog jedanaesterca, mislim kad već imamo taj VAR, ali dobro... Krovinović i Sahiti radili su nam probleme, nije lako igrati na Poljudu, ali drago mi je zbog momaka. Mi želimo da Frigan ostane u momčadi i da se s nama bori za Europu. Mlad je, 2003. je godište, bit će tu puno prilika za njega. Mi svakoj utakmici pristupamo isto, radimo, tek je počelo zapravo... Kad sam dolazio, najavio sam da ćemo se boriti u svakoj utakmici, mislim da smo to sada i pokazali.

Ivan Leko, trener Hajduka:

- Nije baš najbolja reakcija publike, težak dan i težak poraz. Pogotovo nakon onog protiv Pule, očekivao sam više. Htjeli smo iskoristiti taj vjetar, dati gas, ali bilo je baš loše i moramo prihvatiti da smo jednostavno loše. Moramo bolje i to je tako. Čim dođe do neke nervoze, mi prestajemo igrati, ne izgledamo kao momčad. Više ne igramo ono što smo dogovorili na treningu, samo nabijamo loptu. Ja njima kažem: izgubi! Ali igraj nogomet... A što mi radimo? Samo nešto nabijamo. Zato sam ljut i tužan. Igrati ovako kada publika dođe po takvome nevremenu. Nije to slika koju bi Hajduk smio pružati u ovakvome trenu. Zato sam ljut. Ja sam rekao prvi dan kad sam došao da želim napraviti dobru ekipu koja igra dobar nogomet. Ovo jednostavno ne valja, a i ne bi bilo dobro da ja sad tu vama vruće glave nešto pričam. Treba sve to prespavati. U nogometu se pobjeđuje zajedno, ali i gubi zajedno. Treba pokazati da nismo kukavice i da možemo ostati zajedno. U ovome gradu je sve dobro kad se pobjeđuje, ali treba preživjeti kada se gubi. Ovo je vrijeme za frajere. Sada treba dići glavu jer će svaka iduća utakmica za nas biti iznimno teška.


Što se događa u Hajduku nakon poraza u Jadranskom derbiju? Mogu li Bijeli igrati po Lekinim željama i primaknuti se Dinamu? Ni situacija na Maksimiru nije idealna, a čini se da je sve jasno i u borbi za ostanak u HNL-u. Pogledajte novi podcast "VAR soba" u kojem smo s Ilijom Lončarevićem analizirali sve ono što se dogodilo u 20. kolu HNL-a:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 10:05