DAMIR SKOMRLJ Cropix
SOPIĆ O PROBLEMU

‘Ovo je zadnji vlak, ali vidim da svi okreću glavu, čekat će vjerojatno da se napravi nova Kranjčevićeva 2074.‘

‘Bilo bi ružno da sam izgubio pa se žalim. Eto ja sam dobio pa se opet žalim‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. travanj 2024. 19:13

Trener Rijeke Željko Sopić bio je zadovoljan prolaskom u finale Kupa, ali i vrlo ljut zbog lošeg terena na kojem se igralo i ozljede koljena Marka Pjace čija težina zasad nije objavljena.

- Čestitao bih objema momčadima na prikazanom na ovom smiješnom terenu. Mi Hrvati okrećemo glavu, a ja ću svaki put pljuvati terene. Opet je uzeo žrtvu, nadam se da nije srašno, ali Marko Pjaca se žali da mu je zaplesalo koljeno. Vjerojatno zato jer je teren bio dobar. Bila je to klasična utakmica Kupa u kojoj u 90 ili 120 minuta morate osigurati pobjedu. Imali smo šanse, kao i Lokomotive svoje. Sve je bila jako rastrgano, s puno prekršaja. U principu ništa novo u Kranjčevićevoj.

Još jednom nisu primili gol.

- Dečki predano treniraju, koga god stavim daju sve od sebe, ali što se mene tiče možete pisati da je to bila sreća. Nije bilo lako, teške su bile reakcije, dinosaurske, stalno se igrači skližu, teško je napasti loptu. Terenu je sedma godina, nakon tri ga je trebalo promijeniti, žao mi je mladosti Lokomotive koja mora svaki tjedan igrati na ovom klizalištu, a žive od prodaje igrača. Bilo bi ružno da sam izgubio pa se žalim. Eto ja sam dobio pa se opet žalim. Ovo je zadnji vlak da se nešto napravi, ali vidim da svi okreću glavu, čekat će vjerojatno da se napravi nova Kranjčevićeva 2074. godine.

Na pitanje o igračima iz drugog plana rekao je:

- Zlomislić brani svaku utakmicu u Kupu, glupo bi bilo da ga ne stavim. Branit će i u finalu. On i Labrović su u pet deka. Blagojević je protiv Lokomotive zabio dva gola, a Goda je imao problem s pokosnicom, nisam siguran da bi izdržala tri utakmice u tri dana. Svi dečki su dali obol. Da si ne lažemo, nije bilo prevelikog nogometa, a nije da nismo htjeli. Možda s tribine teren izgleda super, ali morate doći dolje i napraviti neke kretnje. Kad sam ja igrao HNL igrali smo po blatu i kaljužama, a nikad nisam imao ozljedu zadnje lože. Da sam igrao po ovakvim terenima sigurno bih je imao. Zdravlje igrača mora biti na prvom mjestu. Tko će sad doći Marku Pjacu i reći – super je što smo dobili, nema veze što si se ozlijedio. To je pitanje i reprezentacije. No, mi imamo 12 lijevih krila pa nije bitno ako se jedan ozlijedi.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Koliko su neke zamjene igrača bila s pogledom na Hajduk?

- Pitanje je na mjestu, s druge strane teren je uvjetovao puno toga. Ne Hajduk nego teren. Marco Pašalić je odigrao cijelu utakmicu protiv Rudeša, istrčao je vrhunski... Kod njih se ozlijedio Kalaica. Na svaki pokret moraš paziti. Sad su izbori pa će obećati Maksimir, Kranjčevićevu i treći stadion na Jarunu. Veseli me Pašalićeva forma. Niti je bilo realno da mu ide kao na početku prvenstva, niti kad ga nije htjelo. Jako sam sretan zbog njega, visoko je poletio, ušao je s pravom s tim igrama u reprezentaciju. Vidjelo se na ovom reprezentativnom okupljanju da posjeduje veliki potencijal koji možda može pomoći i izborniku Daliću - zaključio je Sopić.

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja prokomentirao je susret s posebnim nezadovoljstvom zbog načina na koji su primili gol. U Lokomotivi su bili ljuti jer smatraju da se Rijeka nije ponijela u duhu fair-playa.

- Teška utakmica, lomila se do kraja, ovaj put nismo nagrađeni. Imali smo 5-6 izglednih situacija. Rijeku je na našu žalost nagradilo, imali su dva udarca u drugom dijelu, a zabili su gol. Što se tiče načina na koji smo dobili gol mogu pričati o sportskoj kulturi i fair-playu. No, to se događa. Golovi se primaju iz pogrešaka, postojala je pogreška i našeg igrača u skoku koji nije dobro reagirao, dok je Smolčić dobro reagirao. Čeka nas teška utakmica s Goricom u prvenstvu, ovo je izuzetno pražnjenje čitave ekipe. Moramo vratiti igrače u glavama – ustvrdio je Čabraja.

Linker
03. travanj 2024 19:13