DAMIR SKOMRLJ Cropix
SUĐENJE POD POVEĆALOM

Pajač nije pogriješio što nije isključio Awaziema! Ali, evo zašto se Riječani imaju pravo ljutiti na suca

Da se držao svog kriterija cijelu utakmicu, stoper Hajduka sigurno bi bio isključen.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. listopad 2022. 17:24

Riječani su ljuti na Igora Pajača, suca koji je dijelio pravdu u derbiju s Hajdukom. Ljuti su najviše zbog dvije situacije. Misle da je Pajač trebao pokazati na 11 metara nakon što je Mikanović u duelu s Obregonom igrao rukom, te misle da je Awaziem morao dobiti isključujući žuti karton još sredinom prvog poluvremena.

Za 11-erac Riječani nisu u pravu. Lopta je pogodila Mikanovića u glavu, te mu pala na ruku koja je bila spuštena, u prirodnom položaju, Hajdukov bek nije ni znao gdje se ona nalazi i to stoga nije bio penal.

>>> IZVJEŠTAJ I POGODAK HAJDUKA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Međutim, o mogućem drugom žutom kartonu Awaziema moglo bi se pričati. Nigerijski je stoper u spornoj situaciji - koja se odigravala na centru - rukama držao Obregona u situaciji u kojoj je Rijeka kretala u kontru. Awaziem je domaćeg napadača držao nekoliko sekundi, dok ga napokon nije složio na pod.

Kad bismo tu situaciju gledali izolirano od ostatka utakmice, Pajaču bismo mogli reći da je bio u pravu. Ovo je derbi, a u derbijima kriterij mora biti čvrst. No, postoji problem koji Pajaču ne ide na ruku. Tijekom utakmice podijelio je ukupno devet žutih kartona, nekoliko ih je bilo za povlačenja, koja su bila čak i slabija od ovog koji je napravio Nigerijac. Da se i u toj situaciji držao kriterija koji je imao u 90 minuta, Awaziem bi dobio drugi, odnosno isključujući žuti karton.

Riječane dodatno još boli činjenica da je baš Awaziem zabio gol koji je odlučio derbi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:54