DAMIR SKOMRLJ Cropix
ANALIZA EKSPERTA

Pala konačna odluka za ključni detalj s Rujevice: ‘Penal za Rijeku je čist, ali Kolarić je dvaput pogriješio‘

Suđenje u Jadranskom derbiju je u HRT-ovoj emisiji prokomentirao sudački ekspert Marijo Strahonja
Piše: SNObjavljeno: 08. listopad 2023. 21:46

Završeno je 11. kolo SuperSport HNL-a, a u sklopu njega je odigran i Jadranski derbi. Rijeka je slavila protiv Hajduka s 1:0, a pobjednički gol postigao je Niko Janković iz penala u 65. minuti susreta. Tu utakmicu i suđenje je u emisiji Stadion na HRT-u prokomentirao sudački ekspert Marijo Strahonja.

- Sudac je bio vrlo dobar, pustio je čvrstu igru i znao je da Jadranski derbi neće biti derbi ako ne pusti ritam koji on traži. Držao je ritam na najvišoj razini, a kad tako držite ritam, često pogriješite. On je pogriješio u dva navrata.

Što je bilo kod kaznenog udarca za Rijeku?

- Sudac se ora se nadograditi i naučiti da ovakve situacije i sam može dosuditi. Bio je dobro pozicioniran i morao je vidjeti ruku i sam dosuditi penal. Ovakve ruke su kažnjive i VAR je vrlo dobro intervenirao i ispravio situaciju - rekao je Strahonja pa se osvrnuo i na drugu grešku suca Kolarića koji nije kaznio Šarliju koji je uzeo loptu s bijele točke uoči izvođenja penala:

- Morat će još te stvari naučiti. Sigurno je da u derbiju skaču tenzije i morate biti jako oprezni. Kad jednom stavite loptu na bijelu točku, onda je nitko ne smije dirati. Morao je dati žuti karton i Šarliji i igraču koji ga je potom odgurnuo - komentirao je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 10:10