GORAN MEHKEK Cropix
VELIKA ŠTETA

Pobjeda Rijeke ostala u sjeni ozljede mladog braniča, Galešić prenoćio u bolnici s teškim potresom mozga

Prava je šteta što je mladi stoper na ovaj način završio pripreme s Rijekom...
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 30. lipanj 2022. 06:34

Druga pobjeda nogometaša Rijeke u drugom pripremnom ogledu protiv Radničkog iz Kragujevca ostala je u sjeni ozljede mladog riječkog stopera Nike Galešića. Prve prognoze, odmah nakon što su se Galešić i igrač Radničkog Đorđe Maksimović sudarili glavama na polovici igrališta, i nakon što im je obojici ukazana pomoć, nisu bile toliko strašne. No, dolaskom u bolnicu i detaljnim pregledom 21-godišnjem stoperu i mladom reprezentativcu Hrvatske dijagnosticiran je težak potres mozga.

Zdravlje je najvažnije

Iako je još uvijek teško govoriti o danima koji slijede, malo je vjerojatno da će se Galešić vratiti na teren za sve vrijeme boravka Rijeke na pripremama u Sloveniji, mladom stoperu koji je i prenoćio u bolnici te ostao na dodatnom promatranju sigurno slijedi nekoliko dana strogog mirovanja, barem do povratka na Kvarner. Zdravlje je, naravno, na prvom mjestu, no prava je šteta što je mladi stoper na ovaj način završio pripreme s Rijekom, u čijem je dosadašnjem dijelu pokazao svojim prezentacijama da se na njega može najozbiljnije računati u posljednjoj riječkoj liniji, kao i da mu je prošla polusezona u Dragovoljcu itekako dobro došla u daljnjem razvoju karijere.

Želje su jasne

Trener Dragan Tadić nakon susreta odigranog po natopljenom i teškom terenu mogao je generalno biti zadovoljan prikazanom igrom svojih pulena.

- Stigli smo do pobjede što je bitno, bitno je da smo opet uspjeli sačuvati i svoj gol, odnosno, da nismo primili pogodak iako smo zadnjih pola sata igrali s igračem manje nakon drugog žutog kartona Lepinjice. I s igračem manje smo uspjeli izdržati i ne primiti gol, što je jako dobro. Moram reći da nismo dobro ušli u susret, no nakon desetak minuta smo napravili određene taktičke promjene. Nažalost, stigla je i ta ozljeda Galešića, no nakon nje smo bolje ušli u taj nastavak susreta, počeli bolje igrati i to smo pretvorili u vodstvo. U tom periodu igre smo bili baš dobri, to nam je pokazatelj za dalje. U nastavku susreta smo promijenili momčad i formaciju gdje su većinom mladi dečki pokazali dobru energiju. Imali su i par prigoda koje nisu iskoristili, no bili smo zadovoljni njihovim izvedbama. Nakon crvenog kartona smo morali više pripaziti iza, no i takvi smo bili opasni u kontranapadima do samog kraja susreta. Mislim da je pobjeda zaslužena i da smo dobili ono što smo htjeli - ukratko je kazao Tadić o samom susretu kojeg su zbog lakših ozljeda propustili Jorge Obregon, Andres Solano i Prince Ampem.

Vremena za nova pojačanja, ona koja s nestrpljenjem čekaju u bijelom taboru, sve je manje ako se momčad želi u potpunosti kompletirati do početka prvenstva i prve europske prepreke, Djurgardensa, no želje su jedno, a mogućnosti Rijeke i većine hrvatskih klubova su, nažalost, nešto sasvim drugo. Doduše, glavnina pozicija i s današnjim rosterom je i više nego dobro popunjena, no nekako se najviše osjeti disbalans na desnom krilu i u samom vrhu napada. Jorge Obregon, nominalno prvi napadač Rijeke protiv srbijanskog premijerligaša nije upisao niti minute zbog već navedene sitne ozljede, no pitanje je može li Obregon ponijeti taj teret i "garantirati" Bijelima barem 15-20 golova koje su njegovi prethodnici, pa sve do posljednjeg Drmića, u pravilu redovno "isporučivali". Mladi i potentni Matija Frigan i Admir Bristrić, napadači koji nisu one klasične "devetke", također će dobiti svoje minute, na njima je da ih najbolje iskoriste u onome što im je jedna od osnovnih zadaća - postizanje pogodaka.

Slična ili još malo deficitarnija je priča s desnim krilom, na kojem je donedavno ordinirao Robert Murić. Prva alternativa bio mu je Denis Bušnja, znao je tu poziciju odigrati i Prince Ampem, ali obojica se, i to nije tajna, bolje osjećaju na lijevoj, njima prirodnoj strani napada.

Želje Dragana Tadića i Fausta Budicina su jasne, ova momčad već sada ima dovoljnu igračku širinu i idući dolasci, od kojih se neki očekuju već u Kranjskoj Gori, trebali bi predstavljati istinska pojačanja koja će ovoj mladoj, poletnoj Rijeci donijeti dimenziju više u borbi za najviše ciljeve.

ONI SU IGRALI S RADNIČKIM

Prvo poluvrijeme:

Zlomislić, Krešić, Pavlović, Galešić, Bušnja, Alvarez, Selahi, Vukčević, Vrančić, Vučkić, Karrica.

Drugo poluvrijeme:

Labrović, Braut, Lepinjica, Smolčić, Solano, Hodža, Liber, Dujmović, Jurišić, Bodetić, Stanić, Coupland, Frigan.

1:0

dobila je Rijeka momčad Radničkog golom Vučkićča (45)

Već u petak s Bravom

Bijele u Kranjskoj Gori već u petak čeka treća pripremna utakmica, protivnik će im biti stari poznanici i česti sparing-partneri, nogometaši slovenskog prvoligaša Bravo. Ova dva kluba posljednji su se put sastali na zimskim pripremama u siječnju, Bijeli su tada slavili 3:0 pogocima Lepinjice, Murića i Abassa. Sutrašnji ogled na rasporedu je u 18.00 sati, mjesto radnje je igralište trening-kampa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:53