Toni Fruk

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PROCVAO U RIJECI

Počeo je kao golman, zbog dinamovca odustao, a danas je prvi asistent HNL-a: ‘Iz ljutnje sam otišao s gola‘

‘Uzor mi je bio Filip Lončarić, ali nije mi dao dres, kazao je da ne može‘
Piše: SNObjavljeno: 25. ožujak 2024. 15:06

Rijeka predvodi ljestvicu SuperSport HNL-a s 59 osvojenih bodova, četiri više od drugoplasiranog Hajduka i pet više od trećeg Dinama koji ima i utakmicu manje. Jedan od najzaslužnijih za Rijekin uspjeh je Toni Fruk koji je s 12 asistencija najbolji asistent lige. Uz to, zabio je i dva pogotka.

- Sigurno da nije moglo bolje da odemo na reprezentativnu stanku na vrhu, da se još bolje pripremimo za ovaj četvrti ciklus. Ova utakmica sa Slaven Belupom nam je bila jako važna, možda i najvažnija. Tu se odlučivalo hoćemo li ostati na bodu Hajduku, ili se nadati da će Lokomotiva nešto uzeti bodova, kao što je bilo. Savršeno smo odradili ovaj ciklus - rekao je Fruk za HRT.

Fruk je dodao kako je zadovoljan svojom izvedbom, a iako je danas vodeći asistent, karijeru je počeo kao golman.

- Nije mi bilo baš ugodno jer, kad sam branio u Našicama, mislim da su to bile samo prijateljske utakmice, jer je toliko bio mlad uzrast, nismo bili ni limači. Igrali smo samo prijateljske protiv Osijeka, a oni su daleko najbolju školu u Slavoniji. Mi golmani smo znali dobivati po 20 golova u utakmici, zato sam brzo izgubio volju - kaže Fruk pa otkriva tko je kriv za to što je odustao od branjenja:

- Prestao sam biti golman zbog jedne situacije, Dinamo je došao za 90. godina kluba. Uzor mi je bio Filip Lončarić, ali nije mi dao dres, kazao je da ne može. Ja sam drugi dan došao u svlačionicu, svi su imali Dinamov dres, a ja nisam, i tako sam iz ljutnje prestao biti golman.

Danas je kod Željka Sopića briljira u drugoj ulozi. Sopić je, kaže Fruk, poseban lik.

- Trenera krasi taj karakter, razlikuje ga od drugih. I taj njegov pristup, poseban je lik, zna s igračima, ima sa svima dobar odnos i uvijek počasti na benzinskoj kad idemo.

Sjajni 23-godišnjak je dodao i kako se nada da će jednoga dana zaigrati za reprezentaciju, no, kako kaže i sam, dugo je put do toga.

- Svi smo svjesni kakvu reprezentaciju imamo. Na meni je da šutim i radim - zaključio je Fruk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. ožujak 2024 15:07