Devis Mangia bio je na rujevičkoj klupi, kao izbornik Malte protiv Hrvatske

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TKO ĆE NA KLUPU BIJELIH?

Pojavilo se ime ‘misterioznog stranca‘ koji će povesti Rijeku? Već je surađivao s Miškovićem...

Prva suradnja s aktualnim predsjednikom Rijeke okončana je tako da je na klupu stigao Nenad Bjelica
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 13. lipanj 2022. 16:59

Dva dana nakon debakla u finalu Kupa Hrvatske u kojem je Rijeka poražena s 3:1, Goran Tomić podnio je neopozivu ostavku na svoju inicijativu čelnicima HNK Rijeke.

Od tog 28. svibnja prošla su više od dva tjedna, Rijeka i dalje nema novog čelnog čovjeka struke, a ono što je još važnije, ne zna se točno ni tko će u ponedjeljak povesti igrače u pripreme za novu sezonu. Nije to baš uobičajena situacija, koliko kod je odlazak Tomića bio iznenadan i koliko god čelništvo Rijeke nije htjelo brzati s odlukom oko novog trenera.

Možda će se nešto više saznati sutra nakon konferencije koja je, uoči početka priprema Rijeke, zakazana u jutarnjim satima u press centru "Orlando Rivetti" u sklopu kampa HNK Rijeka gdje će se javnosti obratiti generalni menadžer za sport Robert Palikuča i Haris Vučkić.

Od "mora" imena koja su se kroz protekla dva tjedna spominjala kao novi treneri Bijelih, danas se u po prvi puta pojavilo i ime Devisa Mangie, talijanskog stručnjaka i aktualnog izbornika reprezentacije Malte. Koliko u tome ima istine, saznat ćemo uskoro, no neslužbeno je upravo 48-godišnjak, koji je bio izbornik U-21 talijanske reprezentacije, korak do novog izazova u svojoj trenerskoj karijeri i to po prvi puta u Hrvatskoj, pitanje je samo na koji se način i pod kojim uvjetima može "rastati" od Maltežana...

image

Devis Mangia

LORIS ROSELLI Nurphoto Via Afp

Mangia je do sada vodio nekoliko talijanskih klubova kao što su Ascoli, Bari, Palermo, Ivrea, Tritium, Varese i već spomenutog današnjeg člana Serie A, Speziju. Osim aktualne pozicije izbornika Malte, Mangia je inozemno iskustvo stekao i u rumunjskom klubu Universitatea Craiova s kojim se stigao do, za sada, jedinog trofeja u karijeri – onog Kupa Rumunjske u sezoni 2017./18. Talijanu je to ujedno bilo i posljednje klupsko iskustvo, nekoliko mjeseci kasnije postao je izbornik Malte.

Stavka koja bi mogla na kraju prevagnuti u Mangijinu korist, ako se obje strane na kraju dogovore oko krucijalnih stvari i razmišljanja u kojem smjeru nova Rijeka mora "teći", jest i činjenica da se potencijalni trener i predsjednik Rijeke Damir Mišković poznaju još iz vremena bliske suradnje između Spezije i kluba s Kvarnera. Nije se Mangia tada dugo zadržao na klupi Spezije, nakon 26 utakmica zamijenio ga je upravo aktualni trener Osijeka, Nenad Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:35