Torcida nakon divljanja na Poljudu dolazi na Rujevicu

 ANTE CIZMIC Cropix
STRAH OD NEREDA

Policija pripremila posebne mjere za utakmicu Rijeke i Hajduka, Torcida dobila jasne upute

Policijska uprava primorsko goranska Jadranski derbi je proglasila utakmicom visokog rizika
Piše: SNObjavljeno: 06. travanj 2024. 10:10

Hrvatski nogometni savez suspendirao je Poljud nakon divljanja navijača nakon kup utakmice između Hajduka i Dinama, ali nije zabranio Torcidi odlazak na gostujuće utakmice. Tako se navijači splitskog kluba očekuju u nedjelju na Rujevici kada će se od 19:30 igrati Jadranski derbi.

S obzirom na to da se očekuje veliki broj pripadnika Torcide, iz Policijske uprave primorsko-goranske proglasili su ovaj susret utakmicom visokog rizika i objavili posebne uvjete koje su objasnili u priopćenju.

‘Policija će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.

S obzirom na očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama. Ulazi na stadion Rujevica bit će otvoreni od 17.30 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na Kikovici, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 16.30 sati, kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona Rujevica u Rijeci. Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona. Na stadionu je osigurana prodaja bezalkoholnih pića i hrane‘, piše u policijskom priopćenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 10:48