Matej Vuk odlazi kod Jurića, Pjace i Brekala!?

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
BURNO U RIJECI

Potpisao bek Atletica, igrač Cityja blizu dolaska, ali sprema se pomalo senzacionalni odlazak veznjaka

Dvije posljednje akvizicije trebale bi biti od velike pomoći Riječanima u borbi za sam vrh
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 30. siječanj 2022. 16:33

Posljednjih dana na Rujevici prijelazni rok dobio je novu dimenziju. Dok su nogometaši HNK Rijeke igrali svoj susret s Dinamom, sportski direktor Robert Palikuća dogovorio je sve uvjete s Kolumbijcem Andresom Solanom, desnim bekom Atletica iz Madrida. Solano je potpisao vjernost klubu s Rujevice, no službene potvrde tog zanimljivog transfera još uvijek nema, vjerojatno se nije želio remetiti mir momčadi uoči važnog susreta, dovoljno su momčad uzdrmali odlasci stožernih igrača.

Da riječka struka ne leži prekriženih ruku dok se konkurencija pojačava dokazuje još jedan veoma zanimljiv transfer. Naime, ako sve prođe prema očekivanjima, vezni igrač Manchester Citya trebao bi postati novi igrač Bijelih! Iker Pozo La Rosa, 21-godišnji Španjolac, donedavno je bio član U23 momčadi trofejnog kluba s Otoka, a sada ga samo detalji dijele od potpisa ugovora s Rijekom. Dvije posljednje akvizicije Bijelih treneru Goranu Tomiću trebale bi biti od velike pomoći u borbi za sam vrh hrvatskog nogometa.

Pozo je 2012. iz omladinskog pogona Real Madrida otišao prema Cityju, igrao sezonama za sve njihove mlađe kategorije, ove sezone skupio je 135 minuta u 3 utakmice u natjecanju U23 momčadi Premier lige, gdje mlada momčad Citya u svojoj skupini drži prvo mjesto. Nema sumnje da će ovaj 173 centimetra visoki veznjak ojačati konkurenciju u veznom redu Rijeke.

Paralelno s dolascima dva igrača iz španjolskog govornog područja, u tišini se radi i na još jednom možebitnom odlasku igrača Rijeke u talijansko govorno područje.

Matej Vuk, ljevonogi ofenzivac Rijeke, prema pisanju Tuttomercatoweba, stranice specijalizirane za vijesti i transfere Serie A, mogao bi postati novi član Torina kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić. Vuk bi u tom pomalo senzacionalnom transferu mogao postati suigrač Marku Pjaci i Josipu Brekalu, koji su kao članovi Juventusa i Wolfsburga na posudbi u Torinu. Prijelazni rok u Serie A traje do ponedjeljka u 20 sati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:36