Mihail Merkulov slavi presuni pogodak

 FRANKO COLORI/CROPIX
POGLEDAJTE GOLČINU

Prodor i šut u stilu Ronalda: Evo tko je Rijekin Rus, čovjek iz sjene koji je ušao u povijest kluba!

Čovjek koji je okupio Rijeku oko sebe u trenu kad ni njemu nije lako. Sudbina piše čudesne priče...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. ožujak 2022. 06:04

U trenutku kad su Rusi na Zapadu i u Hrvatskoj definitivno nepopularniji nego što su ikad bili, Rijeka slavi jednog Rusa.

Mihail Merkulov, bivši mladi reprezentativac države o kojoj se danas govori gotovo isključivo kroz agresiju na Ukrajinu, koji je u Rijeku stigao lani i živio totalno u sjeni, kao marginalac kojeg će novinari ponekad zaboraviti upisati i na klupu za pričuve kad najavljuju ekipu Rijeke, napravio je povijesni slalom kroz obranu Osijeka, u 118. minuti divovske bitne kakvu smo rijetko mogli vidjeti u hrvatskom nogometu. Tako dramatičnu, napetu, a ujedno i kvalitetnu.

Matirao je sjajnog Ivušića i zabio za finale. Čak i ako Merkulov nikad više ništa ne napravi u Rijeci, ušao je u povijest kluba s Kvarnera!

Pogledajte gol Merkulova:

Mihail Viktorovič Merkulov, rođen u Kamišinu 26. siječnja 1994. godine, koji je igrao za šest ruskih klubova prije nego što je iz Rubina stigao u Primorje i pratile su ga ozljede, lijevi je bek, koji je vjerojatno odigrao akciju života i zabio desnom nogom. To je bio prodor s kakvim bi se dičio i Cristiano Ronaldo, kojemu bi pljeskali i na Wembleyju, koji je bio šlag na Rijekinu igru i finale borbe. Njegov trenutak karijere...

Rijeka slavi Rusa, veseli se s njime i kliče mu. Rusa koji igra nogomet i nema veze s Putinom, politikom, niti potezima vodstva njegove zemlje. I to je nogomet, to je sport, to je život. Rijeka je imala mnoge junake u klupskoj povijesti, a koga će “nositi na ramenima” baš sada? Rusa! Grad koji je odavno otvoren za sve i na taj način simbolično poziva na prekid rata u Ukrajini. I mir. Kraj ubijanja i užasa.

image

Mihail Merkulov na rukama suigrača nakon prolaza u finale Kupa

NK RIJEKA

Rijeka je dvaput vodila, ali trebao joj je i taj treći gol jer Osijek se nije predavao, Antonio Mance umalo je opet bio junak, međutim, ove večeri Rujevica je slavila. Svoju ekipu, Drmića, Murića, Pavičića, Labrovića, Krešića... i povrh svih Merkulova. Čovjeka koji ne bi ni igrao da utakmica nije rješavana u produžetku. I koji je okupio cijelu Rijeku oko sebe. U trenutku kad niti njemu nije lako.

Sudbina piše čudesne priče. Ova nogometna je jedna od tih...

Linker
19. travanj 2024 14:01