FRANKO COLORI/CROPIX Cropix
PRIJATELJSKI DVOBOJ

Raspucana Rijeka utrpala ‘petardu‘ Slovencima i svom bivšem treneru, zabilo čak pet različitih igrača!

Riječani nisu imali problema s Celjem, razigrao se vrlo važan igrač iz kadra Gorana Tomića.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 25. ožujak 2022. 20:10

RIJEKA - CELJE 5:0 (Abass 3', Murić 16', Krešić 53', Stojković 56', Drmić 74')

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Marin Rožman (Rijeka).

RIJEKA: Zlomislić, Ampem, Čestić, Krešić, Vukčević, Lepinjica, Stanić, Murić, Selahi, Abass, Drmić (još su igrali: Stojković, Dujmović, Bilić, Burčul, Galešić, Posinković, Valjan, Todorović, Rudić i Franković). Trener: Goran Tomić.

CELJE: Rozman, Larety Sanniez, Zletel, Vuklišević, Mayeuski, Šporn, Vrbanec, Kuzmanović, Gbamble, Brecl, Božić (još su igrali: Rorič, Korun, Sokler). Trener: Simon Rožman.

Nogometaši Rijeke reprezentativnu pauzu iskoristili su za zatvoreni prijateljski ogled s Celjem, slavili su Bijeli na praznoj, suncem okupanoj Rujevici s visokih 5:0. Pokazali su izabranici Gorana Tomića puno toga dobrog na terenu, posebno kada je pristup i zalaganje u pitanju, što je na kraju i rezultiralo uvjerljivom pobjedom.

Doduše, prva je zaprijetila momčad Celja, koju vodi nekadašnji trener Bijelih Simon Rožman, preko svog ofenzivca Gbamblea, no lopta je otišla pored desne vratnice Zlomislića. Koju sekundu kasnije Rijeka je povela iz prve pogreške slovenske momčadi. Veznjak Ivan Mayeuski odigrao je jednu lošu povratnu loptu prema svojoj zadnjoj liniji, brzonogi Abass prvi je stigao do lopte, prihvatio “dar” i prizemnim udarcem matirao istrčalog vratara Rozmana za rano vodstvo Bijelih 1:0.

Trinaest minuta kasnije Rijeka je stigla i do drugog pogotka. Iz jedne polukontre lopta je preko Andrije Vukčevića stigla do Roberta Murića, koji se s desne strane sjurio prema protivničkom golu. Uzalud je Simon Rožman, koji itekako dobro poznaje mogućnosti riječke “sedmice”, vikao “pazi lijeva”, branič Zletel je oklijevao s reakcijom taman toliko da drugi najbolji strijelac Rijeke u aktualnoj sezoni postigne drugi pogodak na susretu i to – desnom nogom.

Mogli su gosti, trenutno sedmoplasirana momčad Prve lige Slovenije, stići do brzog smanjenja vodstva domaćina, nakon ubačaja Gbamblea iz slobodnog udarca s desne strane šesnaesterca Ivan Božić matirao je glavom Martina Zlomislića, no pomoćni sudac odmah je signalizirao – zaleđe.

Do kraja prvog dijela ritam igre se usporio, ugodno proljetno poslijepodne kao da je “omamilo” igrače obje momčadi, pa nismo vidjeli previše izglednih prilika. Rijeka, očito zadovoljna stečenim vodstvom, pokušavala je uglavnom preko raspoloženog preko Abassa, te Murića i Drmića, ugroziti vrata Slovenaca, no falilo je mirnoće u posljednjem pasu. Momčad Celja, pak, teško je dolazila do prilika u kojima bi ozbiljnije ugrozila Zlomislića, stoperski dvojac Čestić Krešić uspješno je, uz pomoć suigrača, “ukrotio” svaki pokušaj Celjana.

Lijepa predstava

Maj Rorič imao je prvu priliku za goste već u prvoj minuti nastavka, njegov udarac s 12-ak metara osujetio je uklizavanjem Andrija Vukčević. U 53. minuti Rijeka je riješila sve dvojbe oko pobjednika, korner je s lijeve strane izveo Josip Drmić, a najviši u skoku bio je Anton Krešić, lopta je odsjela u nebranjenoj mreži rezervnog vratara Celja, Metoda Jurhara. Tri minute kasnije Bijeli, koji su za ovu prigodu igrali u “retro” dresu stigli su i do četvrtog pogotka. Abass je u jednoj polukontri pronašao novo ime u bijelom dresu, Dennisa Stojkovića, koji je efektno u suprotni kut matirao slovenskog vratara za visokih 4:0. Stojković je, inače, 19-godišnji veznjak koji ima srpsko i talijansko državljanstvo, donedavno je bio član Torina, a stigao je u Rijeku kao slobodan igrač na probu. S obzirom na prikazanu igru, vrlo je lako moguće da uskoro postane i nova akvizicija momčadi s Kvarnera.

Razigrani Abass još se jednom našao u ulozi asistenta, odličnom povratnom loptu u 74. minuti pronašao je na pet metara Josipa Drmića kojem nije bilo teško poentirati za peti pogodak svoje momčadi. Minutu kasnije na teren je ušlo čak deset novih igrača Rijeke, uglavnom juniora, koji su do kraja susreta sačuvali pobjedu uz lijepu predstavu.

Linker
26. travanj 2024 01:28