BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
REKONSTRUKCIJA NA KVARNERU

Redizajnirana Rijeka ove sezone može napraviti puno: ‘Želimo biti u vrhu, samo nam dajte vremena!‘

Lijevi bek crnogorske reprezentacije Andrija Vukčević o pripremama i sljedećoj sezoni
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 08. srpanj 2022. 14:24

Uvijek s osmijehom na licu i uvijek spreman na razgovor s medijima, čak i onda kada sprema stvari i pakira se za povratak u Rijeku iz Kranjske Gore. Andrija Vukčević, lijevi bek Bijelih i crnogorski internacionalac koji je krajem prošle sezone preko Kvarnera stigao i do izabrane vrste svoje zemlje podijelio je s nama dojmove oko nove sezone i priprema koje su još uvijek u tijeku na kojima je Rijeka u srijedu upisala i prvi poraz u pet do sada odigranih prijateljskih susreta. Tadićeve izabranike ovog je puta nadigrala praška Sparta rezultatom 2:0, nisu Bijeli izgledali niti toliko rastrčano niti toliko raspoloženo kao u većini prethodnih ogleda, očito je umor učinio svoje...

Naporan rad

- Radili smo naporno, noge su sigurno teške i susret protiv Čeha sigurno nije mjerilo nas i naših mogućnosti. Naravno, nismo još u nekoj vrhunskoj formi u kojoj smatram da tek trebamo biti. Sigurno je to učinilo svoje, bili su dosta svježiji od nas. Imamo još nekoliko dana treninga ispred sebe, moramo se dobro pripremiti i što je najvažnije, biti spremni onda kada je to najpotrebnije - u uvodu je kazao Vukčević.

Nogometaši Rijeke pripreme za novu sezonu počeli su 14. lipnja, sada je već i gotovo dva tjedna čistog planinskog zraka i nižih temperatura u podnožju slovenskih Alpi, znatno pogodnijih za ovu fazu priprema, iza njih. Prema Vukčeviću, u Rijeci i Kranjskoj Gori napravljen je vrlo dobar posao, temelj za sve one izazove koje Rijeku uskoro očekuju, što na HNL stadionima, što na europskim arenama.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

- Mislim da smo jako dobro odradili cijeli ciklus, imali smo i stvarno dobrih pet utakmica, a dobro nam je svakako došlo što smo se maknuli iz Rijeke u Kranjsku Goru. Koliko čujem dolje su velike vrućine, ovdje su ipak uvjeti malo drugačiji, bolji, imali smo sve uvjete za dobar rad. Zadovoljni smo, odradili smo dobre pripreme, imamo tu generalnu probu protiv Kopra već sutra i nadam se da ćemo biti pravi i spremni za početak prvenstva - dodao je lijevi bek koji nije previše želio uspoređivati ovu novu, redizajniranu Rijeku pod trenerskom paskom Dragana Tadića i onu lanjsku u kojoj je bio važan kotačić Tomićeve momčadi, no istaknuo je neke sličnosti koje su, smatra Vukčević, nastavak dobrog rada na Rujevici.

- Neke stvari su dosta slične, pogotovo kada je u pitanju ofenzivni nogomet na kojem se radi i trenira. No, dosta je novih igrača, još neki novi i dolaze i trebat će sigurno vremena da na vidjelo izađu sve naše kvalitete, stoga ja ne bi uspoređivao te dvije momčadi. Vidjet ćemo koliko ćemo biti slični, no ovo je jedna nova Rijeka, s jednom novom energijom i sve u svemu, mislim da ćemo biti pravi i ove godine - kazao je Vukčević koji o novim igračima ima samo riječi hvale.

Brojčanik je za sada stao na brojci šest - Dujmović, Alvarez, Vrančić, Pavlović, Mitrović i Halilović nova su imena na Kvarneru, a prema svemu sudeći, neće ostati jedina.

Visoka razina

- Za Matea (Pavlovića op.a.) ne treba puno trošiti riječi, godinama je igrao u Francuskoj na visokom nivou, sigurno će biti pravo pojačanje za nas, baš kao i Mario Vrančić koji iza sebe ima iskustvo Premierlige i Championshipa. Vidi se da je dobar na lopti, iskusan. Protiv Mitrovića sam igrao u Belgiji, sjećam ga se, trebat će mu neko vrijeme da se vrati, ali odličan je igrač, baš kao i Alvarez. Jak na lopti, malo mu je sve novo, trebat će mu vrijeme da se navikne na momčad, jezik, ali vidi se da je jako dobar igrač. Halilović? Njega se sjećam iz mlađih kategorija reprezentacija, igrao sam protiv njega. Rano je otišao van, iako ima bogatu karijeru iza sebe, sigurno da će nam dosta značiti u ovoj sezoni sa svojim iskustvom, iako je mlad. Ma stvarno smo dobra ekipa, nadam se samo da ćemo svi odlično surađivati na terenu, i novi igrači i oni koji su tu već neko vrijeme. Želimo biti konkurentni na oba fronta, kako kod kuće, tako i u Europi - dodao je Vukčević koji nije htio postavljati neke konkretne ciljeve za ovu sezonu, no svjestan je da ova Rijeka može - puno.

- Teško je sada pričati o ciljevima, ali ono što svi želimo je biti u vrhu, ponoviti igre iz tri četvrtine prošlog prvenstva, onaj dio kada smo pali u formi svakako treba izbjeći. Vidjet ćemo gdje će nas to dovesti na kraju, a također i u Europi želimo što dalje dogurati. Za sve nas igrače, kao i za klub, pa i navijače, to bi naravno značilo jako puno - rekao je Vukčević za kraj.

Reprezentacija je nagrada za rad i igre u Rijeci

Vrlo dobre igre u prošloj sezoni nisu ostale neprimijećene niti na međunarodnoj sceni, Andrija Vukčević bio je pozvan u reprezentaciju Crne Gore za susrete Lige nacija u lipnju. Osim toga, već u prvoj utakmici, onoj u Podgorici protiv Rumunjske je upisao svoj debi i - pobjedu.

- Stvarno mi se sve namjestilo kako treba, debitirao sam već u susretu protiv Rumunjske kada smo pobijedili 2:0, mislim da sam bio i jedini debitant u momčadi koji je igrao od prve minute. Stvarno sam zadovoljan i sretan zbog toga, nosim sjajne dojmove s tog okupljanja. Kao klinac sam maštao da obučem dres moje reprezentacije za koju sam nastupao u svim mlađim kategorijama, a sada sam evo dočekao i debi u seniorskom dresu, hvala Bogu, namjestilo se sve kako treba. Mislim da je to sve došlo kao jedna nagrada za dobru sezonu i konstantu koju sam lani imao u Rijeci, nadam se samo da ću tako nastaviti i dalje. (sl)

Đalovićeva energija puno nam znači, a ja imam nekog ‘svog‘

Dolaskom, odnosno povratkom Radomira Đalovića na Kvarner crnogorska "kolonija" u Rijeci povećala se sto posto, a Andrija Vukčević otkrio nam je današnji pomoćni trener jedan od zaslužnih što je on uopće i stigao u Rijeku, i kako se barem do sada čini, napravio "pun" pogodak za svoju karijeru.

- On mi je i pomogao da dođem u Rijeku, a sada mi je i pomoćni trener. Sretan sam što sam tu s njim, a naravno da mi je drago da imam i nekog "svog" tu, ha, ha...Siguran sam da ću i ja imati naučiti puno toga od njega, vidi se da njegova energija jako puno znači ekipi, uvijek nam je tu od pomoći, na raspolaganju. Stvarno je dobro imati ga s nama. Ima li popusta na treningu od Đalovića? Ha, ha, ma nema, ma kakvi, za svakog je sve isto, a tako i treba biti. (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 03:19