DAMIR SKOMRLJ Cropix
HVALEVRIJEDAN REKORD

Riječani napravili nešto što u SHNL-u nije viđeno još od Dinama iz vremena Krune Jurčića

U prvih osam kola Bruno Petković jedini je zatresao Rijekinu mrežu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. listopad 2024. 13:55

Osam utakmica, 18 bodova i pomalo nevjerojatna gol-razlika 15:1, učinak je koji Rijeku 28 kola prije kraja drži na čelu ljestvice SuperSport HNL-a. Napad zabija u prosjeku skoro dva gola po susretu, a obrana prima tek 0,13.

Zabarikadirali su prilaze vratima Josipa Posavca (branio u prvom kolu) i Martina Zlomislića (branio u sljedećih sedam) treneri Željko Sopić (prva dva kola) i Radomir Đalović (sljedećih šest) na startu prvenstva i Rijeka ima obrambeni učinak kakav nisu imali nikad u povijesti.

Čak ni kada je na klupi kluba s Kvarnera sjedio trener Matjaž Kek, proslavljen po izgradnji čvrstog defenzivnog bedema, Rijeka nije primala ovako malo golova. Najčvršća Rijekina obrana u startnih osam kola prvenstva bila je ona iz nje sezone šampionske sezone 2016./17. I tada je bila prva s 20 osvojenih bodova i gol-razlikom 16:4, nijedan gol nije primila protiv Splita, Osijeka, Lokomotive, Slavena Belupa i Cibalije, dva gola je primila u pobjedi protiv Hajduka, a jednom je kapitulirala protiv Istre 1961, Intera.

No taj rekord je sada otišao u povijest, u prvih osam kola Bruno Petković jedini je zatresao Rijekinu mrežu. Dinamo je zabio Rijeci, a Lokomotiva, Varaždin, Istra 1961, Osijek, Gorica, Šibenik i sada Hajduk, u tome nisu uspjeli. Samo je jedna momčad u SHNL-u uspjela u osam kola ostvariti učinak od tek jednog primljenog pogotka.

Dinamo je s Krunoslavom Jurčićem za kormilom imao sedam pobjeda i jedan remi s gol-razlikom 24:1 na otvaranju sezone 2011./12. Vrata Zagrepčana tada su branili Ivan Kelava (šest utakmica, primio gol od Hajduka) te Filip Lončarić (dvije čiste mreže). U 9. kolu Dinamo je u 2:1 pobjedi protiv Lokomotive primio i drugi gol, tako da ga Rijeka sljedećeg vikenda može nadmašiti. U subotu, s početkom u 18.30 sati, Đalovićeva momčad gostuje kod Slavena Belupa u Koprivnici...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. listopad 2024 13:55