Antoine Coupland je novi igrač Rijeke

 HNK RIJEKA
UZOR MU JE MESSI

Rijeka dovela perspektivnog veznjaka iz Kanade: ‘Krase ga odlična tehnika i sjajan pregled igre‘

Na Rujevicu je stigao Antoine Coupland, 18-godišnji ofenzivni veznjak koji je do sad igaro u Kanadi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2022. 13:26

Antoine Coupland je novi igrač Rijeke. Klub se na svojim stranicama pohvalio velikim potencijalom koji stiže iz Kanade, a igra na poziciji ofenzivnog veznog. Rijeka piše kako ga krasi "odlična tehnika i pregled igre".

"Tu sam nekoliko dana, grad je lijep, klub je super, ljudi u klubu su jako ljubazni kao i suigrači. Rijeka je odlično mjesto za moj razvoj i imat ću prostora i mogućnosti da napredujem i igram. Ovo je moj prvi profesionalni ugovor i jako sam sretan", rekao je Coupland za službenu stranicu kluba.

Kanađanin je s hrvatskim nogometom upoznat preko naše reprezentacije.

"Znam da Hrvatska ima odličnu reprezentaciju, najistaknutiji i najpoznatiji je Luka Modrić, iako recimo poznajem i Kramarića koji je igrao u Rijeci i još neke igrače koji igraju u najboljim svjetskim klubovima", kaže Coupland pa dodaje i nekoliko riječi o sebi:

"Počeo sam igrati nogomet s četiri godine, prvi ugovor sam potpisao s momčadi Ottawa Fury 2019. godine. Taj klub više ne postoji, sad je tu Atletico Ottawa koju podupire Atletico Madrid. Tamo sam igrao dvije godine, sad kad sam napunio 18 godina želja mi je bila, kao i mnogih nogometaša, doći u Europu", rekao je mladi veznjak kojem je uzor Lionel Messi.

Kanada je privukla pažnju na sebe u CONCACAF kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo gdje je vodeća momčad.

"Nogomet je sve popularniji u Kanadi, kanadska liga se širi i sigurno će napredovati. Reprezentacija trenutno ima odlične rezultate i nadam se da ćemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo", rekao je Coupland pa dodao:

"Sada sam koncentriran sam na Rijeku, želim pokazati kvalitetu i pomoći momčadi da u budućnosti ostvari što bolje rezultate", zaključio je novi igrač Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 16:24