GORAN MEHKEK Cropix
IMA VELIKO ISKUSTVO

Rijeka dovodi pojačanje na ključnoj funkciji, htio ga je još i Tomić, a sada je napokon postignut dogovor

Riječki prvoligaš osnažuje svoj tim, uskoro stiže i potvrda velikog posla
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. veljača 2023. 08:02

Jedna slučajno doznata informacija s Drosine osnažila je kuloarske informacije o novim kadrovskim rješenjima na pulskom stadionu, ali i na Rujevici.

Dakle, Darko Raić-Sudar, koji je desetak godina bio voditelj pulskog stadiona Aldo Drosina, zaključuje radni odnos s Pula sportom (gradskom tvrtkom koja brine o sportskim objektima) i to s 28. veljače. Svoju je odluku već prije više tjedana priopćio direktoru Mariju Perušku, koji je u potrazi za novim voditeljem Drosine.

Kako su već tjednima u kuloarima kružile glasine da se Darko Raić-Sudar zapravo sprema za novu nogometnu dužnost, činilo se logičnim da je u pitanju neki angažman u HNS-u, gdje je član Izvršnog odbora. Tim prije što je DRS istaknut kao glavni kandidat za novi četverogodišnji ciklus na čelu Županijskog saveza Istre. S obzirom na to da ga je došao javno podržati u Pulu i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, očito je da će taj izbor biti uskoro i formalno potvrđen.

Velike zasluge

No, bitno je zvučnije i sada uvjerljivije odjeknula priča da će Raić-Sudar od početka ožujka preuzeti funkciju sportskog direktora HNK Rijeke! Nije to prvi puta da se njega dovodi u kontekst riječkog kluba, prije svega zbog činjenice da ga je Goran Tomić, bivši trener Rijeke, ali i suradnik s Raić-Sudarom u Istri, više puta zvao da mu postane asistent i dio stručnog stožera. Zbog poslovnih planova i obiteljskih prioriteta Raić-Sudar se držao Pule, iako je više puta dobio i pozive drugih klubova (među njima je bila i Gorica) da preuzme njihovu klupu. Raić-Sudar je napravio vrlo važne stvari kao trener u Istri 1961, prije svega na očuvanju prvoligaškog statusa 2018. godine, kada je klub bio na korak od gašenja.

Najviše njegovom zaslugom se okupila grupa igrača kada nije bilo kune ni za sendviče a kamoli plaće, a onda je u proljetnom dijelu sezone na čudesan način zadržala prvoligaški ostanak u play-outu s Varaždinom. Tim rezultatima DRS je s momčadi zapravo osigurao ključno vrijeme da se pronađu novi investitori. Da nije bilo te dobivene bitke za goli opstanak, a ne samo ostanak, danas ne bi bilo vrlo pozitivne priče baskijske Istre 1961.

Inače, Darko Raić-Sudar bio je igrač Cibalije i Osijeka, igrao je četiri godine u Izraelu, a zbog obitelji se 2004. godine doselio u Pulu. Igrao je četiri godine za Istru 1961, a nedugo nakon što je ispala u čudnom doigravanju za ostanak (2008. a Zadrom) objavio je prestanak igranja. Raić-Sudar rođen je 1972. godine u njemačkom Bruchsalu gdje su mu roditelji radili, a počeci profi-karijere bili su mu u Cibaliji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:18