FRANKO COLORI Cropix
TRANSFER PRED REALIZACIJOM

Rijeka dovodi pravo pojačanje! Stiže Španjolac koji je glasio kao jedan od najboljih veznjaka u ligi

Tko će biti novi trener Rijeke još uvijek se ne zna. Kažu nam da su u igri dva velika favorita
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. lipanj 2022. 13:32

Na Rujevici posljednjih dana sportski direktor Robert Palikuća i suradnici žestoko rade. Doduše, rade i u velikoj tišini, što je dobar znak, jer tako se u pravilu rade najbolji poslovi.

Doznali smo - doduše neslužbeno - da Rijeka finišira dolazak prvog pravog pojačanja. Riječ je o Pablu Alvarezu (25), španjolskom veznjaku, koji je prošlu sezonu proveo u Bugarskoj, igrajući za Cherno More, momčad koja je sezonu završila na četvrtom mjestu.

Alvarez je klasična "šestica", defenzivni veznjak, prije svega sklon destrukciji suparničkih napada, jak u duelu i skoku (visok je 187), ali i jako dobar u realizaciji. U 24 prvenstvene utakmice zabio je čak šest golova. Alvarez je veznjak kojeg se ne vadi iz igre, u samo dvije utakmice nije igrao svih 90 minuta. U Bugarskoj su ga doživljavali kao jednog od najboljih defenzivnih veznjaka lige, očito je tamo pronašao prostor koji je kao mladi igrač godinama pokušavao pronaći u Španjolskoj, ali nije mu to nije polazilo za rukom. Rijeka ga je po našim informacijama već duže vrijeme dogovarala i Alvarez na Rujevicu dolazi kao slobodan igrač.

Alvarez bi trebao biti i prvi u seriji nešto iskusnijih pojačanja koja će sljedećih dana doći na Rujevicu, jer u klubu su svjesni da momčad nakon odlazaka Drmića, Murića, Pavičića i Smolčića odmah treba igrače za udarnu postavu. Rijeka je najviše koncentrirana na dolazak veznjaka koji bi zamijenio Pavičića, te centarfora koji bi naslijedio Drmića. Doduše, ulogu prvog napadača u novoj bi sezoni trebao imati Haris Vučkić, koji sigurno ostaje u Rijeci.

Inače, u srijedu se u javnost probila informacija da Rijeka pregovara sa škotskim trenerom Tamom Courtsom. Nekoliko škotskih medija imalo je tu informaciju, ali ona ni izbliza nije točna. Rijeka nije ni razmatrala dolazaka aktualnog trenera Dundee Uniteda.

Tko će biti novi trener Rijeke još uvijek se ne zna. Kažu nam da su u igri dva velika favorita. Jedan domaći, te jedan stranac. Odluka vjerojatno neće biti donesena ovaj tjedan. Na Rujevici žele pažljivo odabrati, znaju koliko je odabir trenera važan za momčad koju će tijekom ljeta trebati iznova složiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:17