Željko Sopić

 FRANKO COLORI Cropix
U LOVU NA HAJDUK

Rijeka gotovo dva mjeseca čeka pobjedu u gostima, nije nemoguće da Sopić promijeni sustav u važnom dvoboju

Vrijeme je i da silno vrijedni i talentirani Franjo Ivanović postigne koji pogodak
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. studeni 2023. 17:15

Nogometaši Rijeke danas bi trebali gotovo kompletni dočekati nastavak trenažnog procesa i pripreme za dvoboj protiv Varaždina u subotu u okviru 16. kola SuperSport HNL-a.

Kažemo gotovo, osim riječkog trojca koji se jučer vratio iz Zagreba i u konačnici bio dijelom sjajnog uspjeha hrvatske reprezentacije koja se plasirala na Euro u Njemačkoj iduće godine, danas bi se u Rijeku trebao vratiti i Emmanuel Banda, riječki defenzivni veznjak koji je 21. studenog odigrao cijeli dvoboj u porazu svoje Zambije (2:1) na gostovanju kod Nigera u sklopu drugog kola afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Standardiziranih 11

Trener Sopić, koji je do sada itekako standardizirao riječku početnu jedanaestorku za ovaj će dvoboj, što zbog ozljeda (Pjaca, Goda), što zbog nekih drugih okolnosti poput tri žuta kartona (Pašalić) ili akumuliranog umora kod reprezentativnih igrača morati “kemijati”, odnosno pronaći rezerve u vlastitim redovima koje će u stanju biti odgovoriti na igru domaćina i uzeti tri boda, toliko bitna želi li Rijeka za sada barem zadržati rezultatski priključak za vodećim Hajdukom.

Kada je u pitanju lijevi bek, jedina prava alternativa Bruni Godi jest Marijan Čabraja koji je već u dvoboju protiv Dinama (asistent) i Triestine (strijelac) naznačio da je u vrlo dobroj formi iako je pitanje ima li on trenutno snage odigrati svih 90 minuta. Vrlo vjerojatnim izostankom ozlijeđenog Pjace i sigurnim preskakanjem dvoboja nove reprezentativne zvijezde, Marca Pašalića, Sopić je ostao bez oba krila, uz Jankovića i Fruka, sigurno igrače u najboljoj formi i pravo je pitanje koga će to riječki strateg, ostane li igrati u ovom rasporedu, poslati na teren umjesto njih.

Nitko se ne bi iznenadio da se taj nedostatak pokuša nadomjestiti promjenom sustava, uz dva zadnja vezna i tri ofenzivnije orijentirana igrača gdje Fruk može preuzeti centralni dio, Janković onu lijevu stranu (već je to i igrao nekoliko puta ove sezone), dok će desna strana vjerojatno ostati rezervirana za Yansanea ili pak Alena Grgića koji spremno čeka svoje konkretnije minute pod Sopićevim vodstvom... A vrijeme je i da silno vrijedni i talentirani Franjo Ivanović postigne koji pogodak i time olakša put Rijeke ka gostujućoj pobjedi koja se čeka gotovo dva mjeseca...

Linker
27. srpanj 2024 02:41