Rijeka će u pripremama za nastavak sezone snage odmjeriti s Juventusom

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRAVI ISPIT

Rijeka igra s jednom od najboljih europskih momčadi u povijesti! Zadnji put ih je protiv njih vodio Ćiro

Riječani su protiv te velike momčadi odigrali neke od najznačajnijih utakmica u povijesti kluba
Piše: HinaObjavljeno: 20. prosinac 2022. 15:15

Nogometaši Rijeke ovog će četvrtka odigrati prijateljsku utakmicu u Torinu kod Juventusa, jedne od najboljih talijanskih i europskih momčadi u povijesti.

Najavu ovih hrvatsko-talijanskih klupskih nogometnih obračuna odradili su igrači Verone i Istre 1961 koji su, također na talijanskom tlu, odigrali prijateljsku utakmicu koja je završila bez golova. Trebali su pripremni susret odigrati i Bologna i Gorica, trenutačno posljednja momčad na prvoligaškoj ljestvici HNL-a, ali je taj dvoboj otkazan zbog smrti Siniše Mihajlovića, dotadašnjeg trenera Bologne.

Juventus i Rijeka tako će reprizirati dva susreta od prije 42 godine. Tada, 1980. godine, Rijeka je protiv torinskog kluba odigrala možda i dvije najvažnije utakmice u svojoj povijesti. U pitanju su bili četvrtfinalni ogledi tadašnjeg Kupa pobjednika kupova.

Na Kantridi je dvoboj završio bez golova, dok je Juventus prošao dalje, u polufinale, nakon domaćeg slavlja od 2-0. Jedan od dva pogotka zabio je legendarni talijanski igrač Roberto Bettega, a za Juventus su, između ostalih, još igrali Zoff, Gentile, Scirea, Cabrini i Tardelli.

Zanimljivo je navesti kako je Juventus tada vodio super uspješni talijanski strateg Giovanni Trapattoni, dok je na klupi riječke momčadi sjedio Miroslav Blažević.

Tijekom zimske stanke na trenersku klupu Rijeke sjeo je novi strateg, Sergej Jakirović, koji ima zadatak popraviti stanje na ljestvici gdje je Rijeka trenutačno tek osma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:37