DAMIR SKOMRLJ Cropix
JASAN CILJ

Rijeka je još prošle sezone napravila sjajan posao, a sada su na Rujevici spremni srušiti nove rekorde

Aktualni doprvak države u ponedjeljak u prodaju pušta pretplatne ulaznice za novu sezonu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. srpanj 2024. 08:38

Rijekin vlasnik i predsjednik Damir Mišković već godinama ima iste ciljeve - napuniti svlačionicu s mladim, karakternim i potentnim igračima, igrati ofenzivan i moderan nogomet, te napuniti tribine navijačima. “Kad ispunimo te ciljeve, rezultat dođe sam po sebi”, jednostavna je formula kojom se Mišković vodi.

Prije nešto više od mjesec dana pisali smo o tome da je Mišković jako blizu prodaje kluba, praktički se čekao sam potpis ugovora. Međutim, prodaja se još uvijek nije dogodila. Teško je reći zašto, jer njemački kupac dugo je “skenirao” klub, dobio sve papire na uvid i dogovorio sve detalje ugovora...

Minimalna korekcija

Miškovića tako dugo čekanje nije posebno uznemirilo. Nikada nije ni želio prodati Rijeku zato da bi se riješio, nego samo ako bi se pojavio kupac koji bi jamčio veći proračun i dodatni iskorak klub. A do tog trenutka Rijeka će i dalje čvrsto ploviti “Miškovićevim putem”.

Dok sportski direktor Darko Raić-Sudar i trener Željko Sopić slažu kadar za novu sezonu, Rijeka će u ponedjeljak pustiti u prodaju ulaznice za pretplatnike. S ciljem da nastaviti rušiti klupske rekorde po pitanju pretplatnika, ali i ukupnog broja gledatelja na utakmicama. Rezultati u prošloj sezoni bili su izvanredni.

image
RONALD GORSIC Cropix

Rijeku je u svim domaćim službenim utakmicama (22) pratilo 145.050 gledatelja. U 18 prvenstvenih utakmica na tribinama je ukupno bilo 115.310 gledatelja. Rijeka je tako u prosjeku imala 6.593 gledatelja po utakmici, što je ujedno i najveća prosječna posjeta otkako se klub preselio na Rujevicu i druga najveća otkako je HNL-a. U sezoni 1998./1999. Rijeka je na Kantridi imala 8.500 gledatelja u prosjeku.

Kada prosječnu brojku gledatelja (6.593) stavimo u odnos s ukupnim kapacitetom stadiona na Rujevici, koji iznosi 8.191 sjedećih mjesta, dolazimo do 80 posto popunjenosti stadiona kroz cijelu sezonu, čime je Rujevica imala najbolji postotak popunjenosti u prošloj sezoni u cijeloj ligi. Imala je Rijeka i klupski rekordnih 6.347 godišnjih ili polugodišnjih pretplatnika, a posebno je bila ponosna na 1.098 pretplatnika mlađih od 16 godina.

image
RONALD GORSIC Cropix

Od Rijekinog prelaska na Rujevicu cijene ulaznica praktički su se minimalno korigirale. Nikakvog povećanja cijena nije bilo pune četiri godine, odnosno još od pandemije. Klub je tako želio pokazati senzibilitet prema navijačima.

Međutim, za novu sezonu klub je odlučio ipak malo povećati cijene, ali i dalje su one iznimno povoljne. Godišnja pretplata za one na istočnoj tribini (uz članstvo u klubu) sad će iznositi 235 eura. Kad to podijelite na 18 utakmica SuperSport HNL-a ispada 13 eura po utakmici. Prije devet godina prosjek je bio nešto više od 9 eura po utakmici. Sjeverna tribina će članove kluba godišnje stajati 145 eura, što je 8 eura po utakmici. Umirovljenici i djeca do 16 godina će na istu tribinu moći za 4 eura po utakmici.

Znaju što će dobiti

Sve su to i više nego prihvatljivi iznosi s obzirom na vrijeme u kojem živimo. A gledatelji na Rujevici već provjereno znaju što će dobiti za tu cijenu. Odlične utakmice, s pregršt trke i golova. Rijeka ispod takve razine nije išla već dugo godina. I neće ići dok je Mišković u klubu.

Ako se u međuvremenu novi vlasnici ipak ukažu, Rijeka bi po onom što piše u ugovoru morala biti još jača...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. srpanj 2024 08:38