DAMIR SKOMRLJ/CROPIX Cropix
ŽDRIJEB KL

Rijeka može na Dinamovog europskog znanca! Evo za koga će navijati ako želi biti nositelj u playoffu

Prođe li u treće pretkolo, Rijeka će prvu utakmicu igrati na Rujevici
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2024. 13:26

Hrvatski doprvak saznao je tko će mu stajati na putu u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, naravno uz uvjet da prvo "preskoči" rumunjsku Hunedoaru u drugom pretkolu.

Ples kuglica u Nyonu odredio je da će Rijeka (u slučaju prolaska) u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv boljeg iz dvoboja moldavskog Šerifa ili švedskog Elfsborga.

Pobjednik ogleda Rijeke i Hunedoare igrat će prvu utakmicu, u četvrtak 8. kolovoza, kod kuće, uzvrat je tjedan dana kasnije (15. kolovoza). Spomenimo i kako će Rijeka u playoffu Konferencijske lige biti nositelj samo ako će igrati protiv Šerifa. Bude li to Elfsborg, Rijeka će taj status izgubiti zbog slabijeg Uefinog koefcijenta.

Navijači Rijeke imaju Šerif u dobrom sjećanju, "Nevera s Kvarnera" 2014. je, pod vodstvom Matjaža Keka, izbacila moldavsku momčad pobjedama 1:0 na Kantridi te 3:0 u Tiraspolu, a Šerif je u hrvatskoj javnosti također poznat kao klub koji je dvaput izbacio Dinamo iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Posljednji put kad su to učinili (2021.), u istoj su sezoni nokautirali Real usred Madrida. Uefine kuglice spojile su Šerif i Dinamo čak četiri puta, dakle odigrali su ukupno osam međusobnih utakmica, sad će opet morati u Hrvatsku.

Elfsborg je nešto veća nepoznanica. Od hrvatskih klubova susreli su se samo s Dinamom, u kvalifikacijama za Kup Uefa (preteča Europske lige). S Maksimira su ispraćeni golovima Veldina Karića i Ivana Bošnjaka, u Švedskoj je završilo 0:0.

Spomenimo i da će se Rijeka, u slučaju ispadanja od Hunedoare u kvalifikacijama za Europsku ligu, za mjesto u playoffu Konferencijske lige boriti s pobjednikom okršaja andorskog Milsamija i kazahstanske Astane.

Linker
22. kolovoz 2024 15:13