Goran Tomić

 DAMIR SKOMRLJ/CROPIX Cropix
IMA PONUDU NA STOLU

Rijeka ostaje bez trenera? Goran Tomić mogao bi otići na kraju sezone, ali ne u Dinamo...

Još prije mjesec dana Rijeka je u HNL poretku stajala toliko dobro da je bila uistinu jaki kandidat za naslov
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. travanj 2022. 12:26

Tri pobjede u nizu (Šibenik, Hajduk, Slaven Belupo), treću četvrtinu prvenstva završila je sa samo bodom iza Dinama (53:52), imala pred sobom utakmice s 'filijalom' Dragovoljcem, potom Goricom i Istrom, prije dvoboja s Dinamom. I, sva tri preostala derbija na Rujevici.

Da je netko iz Rijeke sam crtao poredak i raspored uoči zadnje etape prvenstva, teško bi ga bolje nacrtao.

No, mjesec dana kasnije, Rijeka je u krizi, oprostila se od borbe za naslovom, a iza Gorana Tomića je težak, frustrirajući tjedan, koji je okončan porazom od Lokomotive (2:1). Četiri poraza u zadnjih pet utakmica (Dragovoljac, Gorica, Dinamo, Lokomotiva) i tek jedna pobjeda (Istra) sigurno nije ono čemu su se na Rujevici nadali na kraju te spomenute, treće četvrtine prvenstva.

A ovaj tjedan, kažemo, bio je posebno napet, prvo poraz od Dinama (1:2) u utakmici u kojoj je Rijeka sat vremena bila bolja, vodila 1:0, mogla voditi i više. Osim poraza, tjedan je obilježila vijest kako je najbolji Rijekin strijelac Josip Drmić sve dogovorio s Dinamom te će na ljeto odjenuti modri dres, tu više nema niti upitnika.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Nakon derbija, Gorana Tomića je prozvao i sportski direktor Robert Palikuča, koji je rekao da Rijekin problem i uzrok poraza u derbiju sigurno nije tanki kadar, već da se moglo i reagirati s nekim igračima s klupe. Te dodao kako je cilj i dalje pobijediti u svakoj utakmici, kako Rijekini igrači moraju 'ginuti' na terenu u svakom susretu. Nakon svega toga stigao je i subotnji poraz u Kranjčevićevoj od Lokomotive, kao još jedan dokaz Rijekina pada i poljuljane atmosfere.

Goran Tomić, također, prije utakmice s Dinamom dovodio se u kontekst dolaska u Maksimir na kraju sezone. Nije to nova priča, Tomić dobro kotira u hodnicima mnogih klubova, ne samo u HNL-u, na neki je način i logično da se, ako se već spominje da bi Željko Kopić mogao otići na kraju sezone, govori i o Tomiću kao kandidatu. No, nove infromacije da bi Tomić ovog ljeta uistinu mogao otići s Rujevice, ali ne nužno u Dinamo, već na - Bliski Istok!

Navodno, Tomić već ima ponudu jednog tamošnjeg kluba, ne znamo u ovom trenutku kojeg, ali s obzirom da ga se već ranije dovodilo u vezu s klubovima iz Emirata (Al Ahli, Al Wasl) nije nemoguće da se opet radi baš o klubovima iz te države, premda neki, kao moguću destinaciju, spominju i Saudijsku Arabiju.

Podsjetimo, Tomić je u siječnju 2021. godine otišao iz Lokomotive, imao je dogovoren odlazak u kineski Guangzhou City, međutim, posao je na kraju propao zbog strogih, kineskih korona-protokola i Tomić se ubrzo odlučio za dolazak u Rijeku.
Prije nekoliko dana Tomić je produljio ugovor s Rijekom, odnosno, prema nekim informacijama, ugovor je, zapravo, nakon godinu dana automatski produljen za još godinu, ali znamo da to, kad su treneri u pitanju, često i ne znači puno.

Pred Tomićem je još šest utakmica u HNL-u, Rijeka više nema priliku za naslov prvaka, ali se bori za što višu poziciju na ljestvici, a u derbijima s Osijekom i Hajdukom može skrojiti i konačan poredak. Vrhunac sezone, pak, bit će finale Kupa na Poljudu, gdje Tomić ipak može dohvatiti trofej. Za oproštaj s Rujevicom ili za 'novi početak', vidjet ćemo vrlo brzo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 18:08