Anton Krešić

 FRANKO COLORI/CROPIX Cropix
KREŠIĆ OSTAJE

Rijeka potpisala igrača Atalante: ‘Od prvog trena htio sam ostati, a sad želim osvojiti trofej!‘

‘Želim da budemo bolji nego lani. Jesam li spreman? Ma tu neće biti nikakvih problema.‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 27. lipanj 2022. 22:00

Robert Palikuča, generalni menadžer za sport HNK Rijeke, uz svog asistenta Antoninija Čulinu, polako ali sigurno rješava križaljku oko kadra momčadi, još jedan veliki plus u rebusu ovogodišnjeg riječkog mercata je i dogovoreni povratak – Antona Krešića! Iako se još do "jučer" u medijima Krešića povezivalo s novim talijanskim prvoligašem Modenom, čelnici Bijelih uspjeli su novo vodstvo Atalante uvjeriti da je Rijeka najbolji izbor za nastavak karijere 26-godišnjeg igrača koji je ujedno i postao igrač kluba s Kvarnera. Detalji i trajanje samog ugovora, sukladno praksi u posljednje vrijeme, nisu javno objavljeni, no to nikako neće umanjiti činjenicu da Rijeka iznova (p)ostaje ozbiljan takmac i važan "igrač" u prvenstvu.

- Bilo je nekih ponuda iz Serie B, kao i nekih drugih klubova, ali moja prva želja je bila ostanak u Rijeci, i to od trenutka kada sam došao ovdje. Puno je razloga za to, od same atmosfere u klubu, ambijenta, navijača, momčadi, a posebno – grada. Prezadovoljan sam ostankom u klubu, kazao je Krešić u svom uvodu kao novopečeni igrač Rijeke koji nije niti bio u Bergamu s obzirom na to da je aktualna lanjska posudba isticala s krajem lipnja.

image

Marko Livaja i Anton Krešić

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Visoki, pouzdani stoper iz prošle sezone Rijeke, za koju je u 28 ligaških nastupa postigao tri pogotka uz dvije asistencije ubrzo bi se trebao priključiti novim/starim suigračima na pripremama pod paskom novog trenerskog dvojca Tadić/Budicin. Osim u prvenstvu, Krešić je upisao i po četiri nastupa u Kupu u kojem je bio strijelac za vodstvo i konačnu pobjedu u šokantnom polufinalnom srazu s Osijekom, a jednaki broj nastupa upisao je i u europskim ogledima u kojima jedino nije participirao u dvomeču protiv malteške Gzire. U novoj sezoni Krešić želi sebi i klubu – napredak u svakom smislu.

- U svakom slučaju želim da budemo bolji nego lani. Svakako želimo osvojiti nešto, neki trofej. Primarno je pak krenuti s pozitivnim rezultatima u prvenstvu i Europi, ali najbitnije je ići utakmicu po utakmicu. Šveđani? Ne poznam dobro momčad, no očekujem tvrdu i borbenu utakmicu. S kime god igraš u europskim natjecanjima je teško, no dati ćemo sve od sebe i očekujemo naravno pozitivan rezultat.

Novi stoperski duo Krešić - Pavlović zvuči vrlo obećavajuće i moćno na "papiru", nema razloga da tako ne bude i na terenu. Oba igrača iza sebe imaju bogato inozemno iskustvo koje će im svakako biti od pomoći kako za ligaške, tako i za europske susrete, a velika prednost će im biti i visina (Krešić je visok 198 cm, Pavlović 196 cm), barem kada je u pitanju igra glavom kao i ubačaji u šesnaesterac Rijeke koji su lani (pre)često završavali pogocima u mreži Nediljka Labrovića. Krešić se, k tome, odlično uklopio u momčad Rijeke, poznate su sve njegove vrline uz određene nedostatke (brzina prije svega) koje može uspješno nadomjestiti sjajnim čitanjem igre i pozicioniranjem. Njegova je velika želja bila ostati i karijeru nastaviti na Rujevici, klupski čelnici uslišili su njegovu molbu, a pouzdani stoper na pripreme dolazi – spreman.

- Nakon finala Kupa sam bio par dana na moru i nakon toga odmah krenuo trenirati, tu neće biti nikakvih problema, dodao je Krešić, novi/stari igrač Rijeke za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:19