VIGO MAVROVIC
JAK PROTIVNIK

Rijeka protiv bundesligaša sjajno krenula pa stala, Sopić na teren poslao najjače raspoložive snage

Hrvatska momčad na oproštaju od Čateža izgubila od drugoplasiranog austrijskog kluba
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. siječanj 2024. 19:13

STURM - RIJEKA 2:1 (Fruk 7./Sarkaria 39., Camara 49.)

STURM: Jaroš, Johnston, Gorenc-Stanković, Prass, Kteišvili, Sarkaria, Horvat, Lavalee, Schnegg, Camara, Affengruber (Još su igrali: Marić, Borković, Wlodarczyk, Stuckler, Gazibegović, Hierlander, Schamer, Haider, FeseiniIić, Locker, Geyrhofer, Sorg).

Trener: Christian Ilzer.

RIJEKA: Labrović, Goda, Dilaver, Mitrović, Smolčić, Pjaca, Fruk, Hodža, Janković, Pašalić, Ivanović (Još su igrali: Zlomislić, Kitin, Galešić, Juncaj, Buntić, Obregon, Medojević, Petrovič, Pavlović, Grgić, Radeljić, Ilinković, Bogojević, Veiga, Yansane).

Trener: Željko Sopić.

ČATEŽ Igralište kampa Čatež. Gledatelja 50. Sudac: Denis Halilović (Slovenija).



Nogometaši Rijeke u posljednjoj su prijateljskoj utakmici odigranoj u Čatežu minimalno izgubili od trenutno drugoplasirane momčadi austrijske Bundeslige, Sturma iz Graza.

Umjesto najavljenih 2x60 minuta igre, momčadi su na kraju snage odmjerile u četiri turnusa po 30 minuta, što je u konačnici istovjetno prvobitnom dogovoru uz dvije pauze više, gdje se imalo odigrati 120 minuta.

Trener Željko Sopić od prve je minute poslao najjače raspoložive snage na teren, jedina promjena u odnosu na prvi susret protiv Radomlja bio je ostanak na klupi mladog Silvija Ilinkovića, dok je svoje mjesto u prvih 11 zauzeo povratnik i aktualni najbolji strijelac riječkoga kluba, Niko Janković.

image
VIGO MAVROVIC

Iako su Austrijanci prvi zaprijetili pokušajem Camare s 18 metara, susret nije mogao bolje početi za riječke dečke. Igrala se 7. minuta, Sturm je visoko pritiskao posljednju liniju Rijeke, koja je preko Gode i Hodže mirno iznijela loptu na protivničku polovicu. Ona je stigla do desne strane i Marca Pašalića, koji ju je povratno petom ostavio za Tonija Fruka. Uslijedio je njegov solo prodor od barem tridesetak metara, a iako je bio dobro pokriven nitko od protivničkih igrača nije mu ušao u blok, što je hitronogom veznjaku ostavilo dovoljno prostora da loptu opali iz trka, prizemno, s nekih 25 metara. Vratar Vitezslav Jaroš protegnuo se koliko je mogao, no lopta je završila u suprotnom kutu za vodstvo Rijeke 1:0.

Put Kvarnera

Bijeli su ubrzo imali još jednu odličnu situaciju, Fruk je maestralno promijenio stranu i pronašao Pašalića u kaznenom prostoru. Aktualni hrvatski reprezentativac je primio loptu, riješio se pratnje braniča, ali udarac je završio u rukama češkog vratara austrijskoga prvoligaša. Sturm je u 23. minuti uzvratio preko Sarkarije, dok je na drugoj strani nekoliko minuta kasnije kombinirala riječka reprezentativna veza. Pjaca je nakon ulaska s lijeve strane u kazneni prostor proigrao Pašalića, čiji je udarac još jednom završio u rukama vratara Jaroša.

Sarkaria je bio uspješniji u 39. minuti kada je poravnao rezultat. Ušao je u riječki kazneni prostor s desne strane, “izvagao” Dilavera, izbacio ga driblingom i onda lijepo pogodio u suprotan kut nemoćnog riječkog vratara i kapetana Nediljka Labrovića za poravnanje. Nominalni domaćini poveli su deset minuta kasnije kad se u listu strijelaca upisao i Camara. Brza akcija austrijske momčadi završila je prizemnim ubačajem s desne strane, kojeg riječka obrana nije uspjela blokirati. Lopta je stigla do Camare koji je ostao sam ispred gola Labrovića i lakoćom je poentirao za vodstvo, a pokazat će se i konačni rezultat dvoboja.
Između dva gola Austrijanaca u 46. minuti zaprijetio je i Fruk, no njegov udarac odlično je obranio Jaroš. Nakon 60 minute na teren su izašle nove momčadi, a Rijeka je bila solidna i u nastavku.

U 70. minuti Ilinković je ubacio iz slobodnog udarca, no Galešić glavom loptu šalje malo pored vratnice. Najbolju priliku u nastavku propustio je Ilinković sedam minuta kasnije kad ga je sjajno u šesnaestercu proigrao Grgić, no njegov udarac iz blizine blokirao je Gazibegović i sačuvao svoj gol, ujedno i pobjedu.

Riječani su odmah nakon završetka krenuli put Kvarnera, gdje će nastaviti pripreme uoči početka drugog dijela sezone. Sopićeve pulene čekaju još dvije prijateljske utakmice (Bravo i Opatija), prije nego 24. siječnja krenu put - Gorice.

Linker
30. travanj 2024 20:28