Marko Pjaca

 Cropix
PROBLEM S OZLJEDOM

Rijeka s nestrpljenjem čeka novosti o Marku Pjaci: ‘Mislim da neće konkurirati za Varaždin‘

‘Kad je Goda u pitanju, prve prognoze govore da smo njega izgubili za ovaj dio sezone‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 22. studeni 2023. 11:12

Nogometaši Rijeke, u sjeni reprezentativnih nogometnih akcija, u svome miru i tišini marljivo treniraju i pripremaju se za gostujući ogled protiv Varaždina koji je na rasporedu već ove subote (15 sati).

Nekadašnji riječki golgeter i danas aktualni pomoćni trener, legendarni Radomir Đalović osvrnuo se na proteklih 10 dana, kao i na ono što njega i njegovu momčad, na čelu s trenerom Željkom Sopićem očekuje.

Banda stiže tek sutra

- Počeo bih s prijateljskom utakmicom protiv Triestine, odigrali smo jednu dobru pripremnu utakmicu u kojoj su više participirali dečki koji su kroz prvenstvo imali manju minutažu. I oni su dobili svoju priliku da odigraju više minuta i da ih trener vidi na djelu, mislim da je to bilo jako dobro. Nakon toga odmah smo se okrenuli pripremi za Varaždin, jedini nedostatak je činjenica da nismo kompletni i da imamo neke ozljede u kadru. Tek danas bi trebali gotovo svi biti na raspolaganju treneru Sopiću i ostatku stožera, jučer su nam se vratili Hodža i Ivanović iz mlade reprezentacije, no dali smo im taj dan odmora, nisu trenirali. Danas bi se trebao vratiti i trojac iz nacionalne selekcije Hrvatske (Pjaca, Pašalić i Labrović), dok Bandu očekujemo tek sutra. To nas sigurno remeti u pripremama, a i osim tih ozljeda koje imaju Pjaca i Goda, drugo je sve O.K., zaista naporno treniramo i radimo - kazao je Đalović u uvodu osvrnuvši se i na idućeg riječkog protivnika koji u 14 do sada odigranih utakmica ima svega tri poraza na svome kontu.

Istina, imaju i svega tri pobjede što ih trenutno svrstava u donju polovicu HNL-a, no nema sumnje kako je Varaždin jedna kvalitetna momčad.

image

Marko Pjaca

CROPIX

- Čeka nas teška utakmica, to je samo jedna od tri naredne koje igramo u gostima zaredom. To je ekipa koja je već pokazala i ove godine da su dobri i da rade odličan posao, posebno na svom terenu. No, očekujem da mi budemo pravi, da odigramo dobru utakmicu gore i da, naravno, uzmemo tri boda - dodao je Đalović koji je svjestan da rezultati na gostovanjima nisu idealni.

- Svaka utakmica je teška na svoj način, no mi želimo u svakoj od tih utakmica uzeti što više bodova i zadržati se u samome vrhu, a zašto ne biti i prvi nakon jesenskog dijela prvenstva. To su naše želje koje trebamo ostvariti na terenu, no vjerujemo u sebe, trenirali smo dobro, nismo jako dugo izgubili utakmicu i nema razloga da ne odemo tamo puni samopouzdanja. Poštujemo ekipu Varaždina i njihovog trenera, kojem i ovim putem u ime cijelog kluba želim što brži oporavak, koji radi odličan posao, ali mi idemo na pobjedu.

Profesionalac Goda

Pojasnio je Đalović i stanje s ozlijeđenim igračima Rijeke:

- Pjaca je ostao gore s reprezentacijom, dobili smo od njih informaciju da je imao taj problem s ozljedom. Kako sada stvari stoje, mislim da neće konkurirati za Varaždin, ali još ništa detaljno ne znamo jer je ostao u krugu reprezentacije gdje s njima radi i terapije za svoju ozljedu. Vidjet ćemo danas kakva je situacija. Kada je Goda u pitanju, odnosno njegova ozljeda ramena, prve prognoze govore da smo njega izgubili za ovaj dio sezone, ali znajući Godu, kakav je taj dečko profesionalac i koliko i sam radi neke druge terapije, možda se uspije spremiti i za predzadnju, odnosno barem zadnju utakmicu u godini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:49