MIRKO FERLIN Cropix
DERBY DELLA UČKA

Rijeka se nastavila mučiti i s novim trenerom! U Puli poveli, pa zamalo ostali i bez boda

Nakon 6. kola i remija na Drosini Rijeka zauzima osmo, a Istra posljednje mjesto HNL-a.
Piše: Hina/SN, Dražen AntolićObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 21:01

ISTRA 1961 - RIJEKA 1:1 (Petković 26‘/Vučkić 4‘)

ISTRA 1961 (4-3-3): Mujkić - Hujber, Galilea, Perković, Marin (od 75. Antovski) - Mlinar, Petrusenko (od 70. Mumba), Caseres - Kadušić (od 86. Lauš), Bakrar, Petković

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Solano, Pavlović, Krešić, Vukčević - Hodža (od 88. Liber), Selahi - Ampem, Vrančić, Djouahra (od 65. Bušnja) - Vučkić (od 65. Obregon)

PULA - stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 2,422. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)



Pretposljednja utakmica 6. kola SuperSport HNL-a u kojoj su se u Puli sastali Istra 1961 i Rijeka završio je bez pobjednika, a rezultat je bio 1-1.

Riječani su poveli već u 5. minuti, a strijelac je bio Haris Vučkić. Istra je izjednačila u 26. minuti, kad je Vinko Petković s ruba kaznenog prostora pogodio donji lijevi kut riječkih vrata.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Derbi Učke u ovom slučaju je bio i derbi začelja ljestvice hrvatskog prvenstva, prije svega zaslugom Rijeke, koja je u četiri prijašnja nastupa sakupila isto toliko bodova, što je uoči gostovanja u Puli dovelo do smjene trenera Dragana Tadića, kojega je zamijenio Fausto Budicin, nekadašnji strateg pulske momčadi, koji je i tijekom igračke karijere nosio dres obje momčadi.

Njegov debi na riječkoj klupi nije mogao bolje početi. U 5. minuti je Prince Ampem poslao odličnu dijagonalu s lijevog boka u kazneni prostor domaće momčadi. Tamo je riječki kapetan i vođa napada Haris Vučkić pustio loptu da jednom padne, a onda ju s kuta peterca iz poluvoleja snažno poslao preko glave nemoćnog Lovre Majkića u mrežu. Ni Vučkić nije mogao poželjeti bolju proslavu 30. rođendana.

image
SOFASCORE Sofascore

U 9. minuti je Majkić opet bio svladan, ali je imao sreće što je pokušaj Djouahre iz slobodnog udarca odsjeo na spoju vratnice i grede, a ne u mreži.

U početnih 20 minuta Rijeka je bila bolja, ali se nakon toga domaćin počeo oslobađati pritiska. Kao i u slučaju Riječana, prvi pokušaj Puljana prema vratima donio im je pogodak. U 26. minuti se prema kaznenom prostoru s lijeve strane sjurio Vinko Petković. Riječka obrana je zakasnila s blokom, a Petković se, kad je zakoračio u šesnaesterac, odlučio na oštar prizemni udarac kojim je pogodio suprotnu malu mrežu uz samu vratnicu. Iako se ispružio, Nediljko Labrović nije uspio zaustaviti precizan i snažan udarac Petkovića.

Do kraja poluvremena je Istra u 38. minuti preko Bakrara još jednom ugrozila riječka vrata, ali je Labrović bio siguran kod tog snažnog udarca s ruba kaznenog prostora.

Riječani su u 41. minuti zaposlili Majkića. Na ubačaj iz slobodnog udarca dobro je glavom pucao Krešić, ali je Majkić bio na pravom mjestu.

U drugom poluvremenu su obje momčadi bile manje uspješne u stvaranju opasnih situacija, ali Istra je na kraju bila bliža pobjedi, jer je Vinko Petković u posljednjoj minuti imao priliku za drugi pogodak. Dobio je odličnu loptu iza leđa gostujuće obrane, utrčao do pet metara, pucao pod gredu, ali je kandidat za hrvatsku reprezentaciju Nediljko Labrović sjajnom refleksnom reakcijom spasio bod gostima.

Budicin nakon remija

Rijekin trener Fausto Budicin kaže da se kriza odrazila na samopouzdanje momčadi koja nema sigurnost i točnost u igri.

- Htjeli smo pobijediti, kao i Istra 1961, rezultat je objektivan. I mi i oni imali smo trenutke u kojima smo bili bolji i diktirali ritam. Bilo je nekoliko šansi s jedne i druge strane, zato je rezime svega da je ishod realan.

Rijeka je dosta griješila, što joj je uzelo mogućnost da napravi još koju priliku za gol.

- U prvom poluvremenu imali smo problema s uspostavom posjeda, nakon osvojene lopte stalno smo griješili, nismo bili mirni, dopustili smo domaćinu da ima dominaciju. Teško je kvalitetno igrati ako stalno moraš trčati prema natrag. Na ozračje u ekipi reflektirao se niz slabih rezultata, dečki su izgubili određeni dio samopouzdanja i to je također jedan od razloga zašto nismo bili tehnički na zavidnoj razini. U drugom dijelu pokušali smo promijeniti raspored kad smo imali posjed, malo je bolje izgledalo, ali imali smo problema s odlukama u zadnjoj trećini. Da smo bili mirniji i kvalitetniji u zadnjih 25 metara, mogli smo stvoriti izgledne prilike za postizanje gola iz tranzicije.

U sljedećem kolu Rijeka igra protiv Varaždina.

- To je ekipa koja je u zamahu i dobrom tonusu, ali do subote je puno i ima vremena za pripremu - rekao je Budicin, koji se s predsjednikom Miškovićem dogovorio da će voditi momčad samo u ovoj utakmici u Puli, pa će čelnici Rijeke tek objaviti nastavlja li dalje ili ne.


SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90‘+3‘ - Veliki zicer Vinka Petkovića, ali ponovno sjajno reagira Labrović! Mogao se sada proslaviti krilni napadač Puljana...

90‘+2‘ - Pavlović oštro udara Bakrara po koljenima, novi koncert zvižduka na Drosini! Sudac Lovrić odmah je odmahnuo i potom pokazao žuti karton nekome na klupi Istre zbog prigovora... Da je Pavlović dobio žuti karton, bio bi to drugi žuti. Ali ponovljena snimka pokazuje da mu se Bakrar prikrao s leđa i oteo loptu tako da ga branič Rijeke možda zaista i nije vidio. Pitanje za sudačku ekspertizu, u svakom slučaju.

90‘+1‘ - Opasan udarac Vinka Petkovića pravovremeno blokira Liber!

90‘ - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88‘ - Posljednje minute odigrat će Adrian Liber koji je ušao umjesto Veldina Hodže.

86‘ - Nova promjena kod Istre. Ušao je Tino Blaž Lauš umjesto Advana Kadušića.

85‘ - Seriju žutih kartona nastavio je Selahi zbog faula s leđa na Caseresu.

81‘ - Žuti karton za Matea Pavlovića zbog udaranja u lice Monsefa Bakrara.

75‘ - Ulazi Filip Antovski umjesto Luke Marina.

74‘ - ‘Požutio‘ je i Frano Mlinar zbog opasne igre.

71‘ - Vrlo grub i neoprezan start Luke Marina na Selahiju! Dobio je ‘samo‘ žuti karton za ovo ‘krvničko‘ uklizavanje đonom na stopalo suparnika, možda je to mogao (i trebao?) biti i izravni crveni karton...

70‘ - Promjena kod Istre. Ulazi zambijski napadač Prince Mumba umjesto Petrusenka.

69‘ - I opet Selahi! Sada je bio konkretniji, dao je povratnu za Vrančića čiji udarac s desetak metara blokiraju Puljani!

image
MIRKO FERLIN Cropix

68‘ - Velika prilika za Rijeku! Presjekao je Selahi jedno dodavanje i krenuo sam na Mujkića, ali onda se sapleo, ‘sakrio‘ sam sebi loptu pa traljavom reakcijom propustio realizirati ovaj zicer...

65‘ - Prvi reagira ‘debitant‘ Budicin. Izlaze Naïs Djouahra i kapetan Haris Vučkić, zamijenit će ih Denis Bušnja i Jorge Obregon.

64‘ - Evo neke konkretnije šanse! Kadušić je izbio praktički sam pred Labrovića, a vratar Rijeke još jednom fantastično brani! U padu, nogom... Vrlo efektno!

63‘ - Hujber daje povratnu za Caseresa, ali zatvaraju to Riječani.

image
MIRKO FERLIN Cropix

60‘ - Cijelo drugo poluvrijeme bez ikakve ozbiljnije šanse. Zanimljivije je na tribinama u nadvikivanju Demona i Armade, nego na samome terenu.

55‘ - ‘Primirje‘ u Puli. Nema izrazitijih prigoda, osim nekih sramežljivih pokušaja Bakrara i Petkovića s jedne, odnosno Djouahre i Ampema s druge strane. Vrijeme je za svježu krv, neki se već zagrijavaju sa strane...

49‘ - Opet prijeti sveprisutni Ampem, ovog puta blokira ga obrana Istre.

47‘ - Žuti karton Vrančiću zbog faula s leđa.

46‘ - Vraćamo se u Pulu. Nema promjena u momčadima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dominacija Rijeke iz prvoga dijela utakmice u potpunosti se raspršila kada su igrači Istre odlučili zagospodariti terenom. Rano vodstvo Harisa Vučkića anulirao je Vinko Petković i dao do znanja gostujućem treneru Faustu Budicinu da mu debi na riječkoj klupi neće biti nimalo lak zadatak.

image

Fausto Budicin

MIRKO FERLIN Cropix

45‘+2‘ - Petković opet u prvome planu! Malo je nedostajalo da jedan centaršut ne zahvati glavom na pravi način, a onda je pri doskoku krivo stao i odmah se s bolnom grimasom uhvatio za list lijeve noge... Ipak, sve će biti u redu i nastavit će susret.

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

41‘ - Prijeti Rijeka! Vrančić iz slobodnjaka centrira za Krešića čiji udarac glavom brani vratar Istre.

image
MIRKO FERLIN Cropix

40‘ - Žuti karton za Kadušića zbog faula s leđa na Vukčeviću.

37‘ - Šansa za Istru! Dugo je trajala ova akcija Puljana, na kraju je Kadušić otvorio prostor Bakraru čiji sjajan udarac s vrha kazenog prostora izvrsno brani Labrović!

33‘ - Hodža je nehotice čepovima kopačke pogodio Hujbera u potkoljenicu pa traje kraći prekid dok mu se ukazuje pomoć.

26‘ - GOOOL! Primio je loptu Vinko Petković na oko 35 metara od Labrovićeva gola, podcijenili su ga malo riječki braniči, a to je iskoristio krilni napadač Puljana, opalio ‘špicom‘ s vrha šesnaesterca i pogodio malu mrežicu za izjednačenje!

25‘ - Posjed lopte je 60 % - 40 % u korist Puljana.

20‘ - Hujber pokušava prodrijeti preko desnog boka, a stasiti i robusni Vukčević prepriječio mu je put ‘body-checkom‘ i bez prekršaja.

image
MIRKO FERLIN Cropix

16‘ - Lijep solo-prodor Ampema, a onda mu je u završnici ponestalo snage za jači udarac koji lakoćom hvata Mujkić. Riječani dominiraju na Drosini!

15‘ - Sjurio se Vučkić prema Mujkiću i zamalo se drugi put upisao u strijelce, no požrtvovni Galilea ostao je uporan i pravovremeno uklizavanjem preuzeo posjed.

10‘ - Zvižduci s Aldo Drosine. Selahi s leđa ruši Hujbera, čini se da je to bio dosta ozbiljan udarac jer se branič Istre dugo previjao na tlu, ali sudac Lovrić nije izvadio žuti karton kao što ga je maloprije ekspresno bio pokazao Galilei...

9‘ - TRESE SE SPOJNICA! Djouahra je lukavo pokušao iznenaditi Mujkića gađajući bliži kut, a lopta se od spojnice odbila u polje... Strašan pokušaj ovosezonskog pojačanja iz Real Sociedada!

8‘ - Današnji kapetan Istre Galilea ‘složio‘ je Ampema na tlo i zaradio žuti karton.

4‘ - GOOOL! Kapetan Rijeke sam je sebi na najljepši mogući način čestitao 30. rođendan... Ampem mu je servirao rođendanski poklon u peterac, a napadač Bijelih opalio iz voleja s pet-šest metara iskosa i ‘probio‘ Mujkića za rano vodstvo 1:0!

18.55: Počela je utakmica na Aldo Drosini! Glavni je sudac Zdenko Lovrić iz Đakova.

image

Zdenko Lovrić

MIRKO FERLIN Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:23