DAMIR ŠKOMRLJ Cropix
PRIJATELJSKI OKRŠAJ

Rijeka slavila u Kranjskoj Gori nakon dramatičnog uvoda! Vučkić zabio za pobjedu protiv Radničkog

Ono što će veseliti i navijače i trenera Tadića je činjenica da su Bijeli na kraju i drugi susret završili bez primljenog pogotka
Piše: S. LončarObjavljeno: 28. lipanj 2022. 21:14

RIJEKA - RADNIČKI 1:0 (Vučkić 45')

RIJEKA (3-5-2): Zlomislić - Galešić, Krešić, Pavlović - Bušnja, Alvarez, Selahi, Vrančić, Vukčević - Karrica, Vučkić (još su igrali: Lepinjica, Braut, Liber, Dujmović, Hodža, Solano, Stanić, Frigan, Jurišić).

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Leković, Janković, Stojiljković, Ivanović, Cvetinović, Kovačević, Krajišnik, Milisavljević, Tomić, Maksimović, Raičević.


Rijeka je u prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji protiv srbijanskog prvoligaša Radničkog stigla i do druge pobjede u isto toliko odigranih prijateljskih susreta ovoga ljeta. Čovjek odluke bio je kapetan Rijeke Haris Vučkić. Inače, u zapisniku susreta, od igrača koji su otišli u Kranjsku Goru na drugi dio priprema, nije bilo prvog napadača Jorgea Obregona, Princea Ampema, te mladog Kukoča i Admira Bristrića.

Nije dobro krenulo niti po jednu momčad, susret je prvotno odgođen 15-ak minuta zbog jakog nevremena koje se spustilo nad Kranjsku Goru, a nakon samo 18 uvodnih minuta, uslijedila je pauza od desetak minuta zbog sudara glavama mladog riječkog stopera Nike Galešića i jednog protivničkog igrača. Oba igrača su nakon duže pauze odvezena na šivanje, prvotne informacije ne govore o težoj ozljedi riječkog broja 36, kojeg je na stoperskoj poziciji zamijenio Ivan Lepinjica.

Teške noge i šok nakon teškog sudara uvelike su usmjerili daljnji tijek prvog dijela u kojem je Rijeka bila čvršća u duelima, a Alvarez i Vrančić su suvereno gospodarili sredinom terena uz brz i okomit protok lopte. Prvu priliku imali su Kragujevčani koju je Zlomislić obranio ulaskom u udarac, a riječka upornost nagrađena je u dodanim minutama prvog dijela. Mario Vrančić krasno je podvalio loptu kapetanu Harisu Vučkiću, koji je izbjegao zaleđe i s petnaestak metara neobranjivo poentirao u nebranjeni dio mreže Stojana Lekovića.

U drugom poluvremenu Rijeka je bila momčad koja je diktirala ritam i tempo igre, no rezultat se na kraju nije mijenjao. Bijeli su prikazali još jednu dopadljivu utakmicu s agresivnijim pristupom prema protivniku i bez neke velike ljepote, što je i normalno za ovaj dio priprema u kojem se nalaze. Ono što će veseliti i navijače i trenera Tadića je činjenica da su Bijeli na kraju i drugi susret završili bez primljenog pogotka, bit će to forte nove Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:45