DAMIR SKOMRLJ Cropix
MLADI SE ISKAZALI

Rijeka slavila u prvoj pripremnoj utakmici, Ivanović junak utakmice s dva gola i asistencijom

U utakmici koja se igrala 2x60 minuta Riječani su bili bolju od mađarskog prvoligaša Nyiregyhaza Spartacus sa 3:1
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 10. srpanj 2024. 15:54

Nogometaši Rijeke upisali su i treću uzastopnu pobjedu u pripremnim utakmicama ove sezone, prvu na austrijskom tlu. Nakon dvije pobjede nad Slovencima, Bijeli su ovog puta bili bolji od mađarskog prvoligaša Spartacusa u dvoboju koji se, baš kao i onaj protiv Primorja, igrao u dva poluvremena po 60 minuta.

Krenuli su Sopićevi puleni bolje u susret, nakon nekoliko prilika u 15. minuti pogodili su dvaput vratnicu iz iste akcije. Sve je pokrenuo Djouahra, koji je lijepom dubinskom loptom prema Hodži, koji je došao praktički paralelno s gol linijom i gađao bliži kut no njegov je udarac “liznuo” vratnicu i nastavio prema Fruku. Uslijedila je povratna lopta Petroviču koji je precizno gađao sa 16 metara, ali vratar Spartacusa skrenuo je njegov pokušaj u vratnicu. Odbijena lopta došla je do Jankovića, no njegov je udarac u konačnici otišao preko gola.

U nastavak susreta trener Sopić na travnjak je poslao novu momčad koja mu je zasigurno dala za razmišljati kada je riječ o dresovima prvotimaca. Prije svega se to odnosi na Franju Ivanovića koji je, nakon što je pomalo iznenađujuće ostao na klupi u prvom dijelu, bio itekako razigran, rastrčan i - efikasan. Mladi riječki gastarbajter prvo je u 67. minuti pripremio šansu Butiću koji je dva puta pucao u blok dok je tri minute kasnije sam načeo goste. Banda ga je lijepo proigrao na 25 metara, Ivanović je nakon okreta ušao u kazneni prostor, nanizao čak četiri suparnička igrača pa prizemnim udarcem sigurno poentirao za vodstvo Rijeke.

U 75. minuti Jakac je se udarcem glavom našao u lijepoj prilici, ali pucao je preko gola, da bi u 80. Rijeka Mađarima kreirala “šah - mat” u tri poteza. Lopta je iz obrane došla za Ivanovića na centru, ovaj se zagradio i sjajno u prostor gurnuo hitronogog Butića koji je izašao jedan na jedan s vratarom i sigurno poentirao - 2:0.

U 85. minuti Babić je osvojio loptu na centru i gurnuo je prema Jakcu, koji u prostoru pronalazi Ivanovića. Izdržao je stasiti riječki gastarbajter prekršaj i pogodio za sigurnih 3:0 svoje momčadi. U 88. minuti Posavec je lijepom reakcijom zaustavio pokušaj S. Babića i izvukao njegov udarac ispod grede. Ipak, u 120. minuti Olah je precizno pogodio s distance i postavio konačnih 3:1.Idući pripremni dvoboj nogometaši Rijeke igraju u subotu 10. srpnja kada će im suparnik biti njemački drugoligaš Karlsruhe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:26