Vigo Mavrović/HNK Rijeka

 VIGO MAVROVIC
GOLIJADA

Rijeka Slovencima utrpala čak sedam komada, Sopić u nastavku susreta zamijenio cijelu momčad

Nogometaši Rijeke u drugoj su pripremnoj utakmici uvjerljivo svladali novog slovenskog prvoligaša
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. srpanj 2024. 21:18

Rijeka - Primorje 7:1

RIJEKA Pomoćno igralište u kampu HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman. Pomoćnici: Perkov i Marušić.

STRIJELCI: 1:0 - Ivanović (22), 2:0 - Hodža (33), 3:0 - Fruk (43), 4:0 - Galešić (52), 5:0 - Butić (71), 5:1 - Smajlagić (80), 6:1 - Djouahra (93-11m), 7:1 - Bilajac (120).

RIJEKA (4-1-4-1): Posavec - Smolčić, Galešić, Kitin, Bogojević - Petrovič - Ivanović, Hodža, Fruk, Janković - Obregon (još su igrali: Zlomislić, Gajzler, Babić, Jakac, Čabraja, Djouahra, Dujmović, Valinčić, Butić, Ilinković, Burčul, Bilajac). Trener: Željko Sopić.

PRIMORJE: Macan, Mutavčić, Dedić, Petek, Fogec, Bešir, Čandič, Zavnik, Suljanović, Agrelos, Gulić (još su igrali: Mavrič, Klemenčić, Kobal, Ignjatović, Rafiu, Stožinčič, Rakić, Furlan, Smajlagić, Babin, Telles).


Nogometaši Rijeke u drugoj su pripremnoj utakmici, uoči odlaska na austrijski dio priprema uvjerljivo svladali novog slovenskog prvoligaša Primorje iz Ajdovščine sa 7:1. Da li zbog sunca koje je u početku dvoboja i dalje obasjavalo pomoćni teren Rujevice ili zbog činjenice da je iza njih napornih dva tjedna priprema, nogometaši Rijeke nešto su slabije ušli u susret, u uvodnih 15-ak minuta Slovenci su složili dvije lijepe prilike, no brzo je sve došlo - na svoje.

Već u 10. minuti Suljanović je pucao iskosa s 20-ak metara, no Posavec, koji je ovog puta započeo dvoboj, pokazao je da će biti važan član momčadi, njegova parada bila je nagrađena pljeskom malobrojnih gledatelja, odnosno prijatelja kluba, s obzirom da je susret bio zatvoren za javnost. Četiri minute kasnije Slovenci su iz kontre preko Guliča još jednom zaprijetili, no lopta je otišla preko gola i onda praktički - stali.

image

Vigo Mavrović/HNK Rijeka

VIGO MAVROVIC

Već u 22. Rijeka je povela. Janković se na lijevoj strani lijepo riješio svog čuvara i opalio s 20-ak metara, vratar Macan njegov je udarac osujetio na način da je lopta stigla do Ivanovića kojem iz blizine nije bilo teško poentirati za vodstvo domaćina.

Jedanaest minuta kasnije Rijeka je uvećala vodstvo, ovog puta Bogojević je s lijeve strane centrirao jednu prizemnu loptu, u šesnaestercu se najbolje snašao Hodža koji je loptu pospremio iza gol crte za 2:0. U 38. Janković je opet bio blizu pogotku nakon asistencije Obregona i sjajne dubinske lopte, no izostala je bolja završnica, udarac je otišao pored lijeve vratnice. Pet minuta kasnije Obregon je izborio slobodni udarac na 20-ak metara od gola, namjestili su Slovenci živi zid od nekoliko igrača, no nitko nije mogao spriječiti prekrasan pogodak Fruka za 3:0. Preletjela je lopta svih i zakoprcala se u suprotnim rašljama, spontani pljesak uslijedio je na cesti iza gostujuće tribine glavnog rujevičkog zdanja... Točku na "i" prvog dijela za vodstvo od 4:0, koji je inače trajao 60. minuta, stavio je Galešić svojim pogotkom glavom nakon ubačaja Fruka koji je tako nastavio s dobrim starim navikama iz prošle sezone.

image

Vigo Mavrović/HNK Rijeka

VIGO MAVROVIC

U nastavku susreta Sopić je zamijenio cijelu momčad i dao priliku juniorima i igračima iz drugog plana. Na 5:0 nakon lijepog solo prodora povisio je Butić ljevicom u suprotni kut vratara Mavriča, dok je povratnik u riječke redove, Nais Djouahra realizirao kazneni udarac u 93. minuti. Riječku golijadu za ovu večer završio je mladi Bilajac u posljednjim sekundama susreta kada se oslobodio čuvara, prevario vratara i pogodio prazan gol, ukupno sedmi riječki na susretu. Gosti su do svog utješnog gola došli preko Smajlagića u 80. minuti susreta.

image

Vigo Mavrović/HNK Rijeka

VIGO MAVROVIC

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 15:46