Željko Sopić

 DAMIR KRAJAC Cropix
SKUPA GREŠKA OBRANE

Rijeka upisala i drugi uzastopni poraz u pripremama, austrijski gigant bio je prejak

Salzburg je bio bolja momčad, posebice u nastavku susreta i zasluženo je minimalno slavio
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 17. srpanj 2024. 20:13

Red Bull Salzburg - HNK Rijeka 1:0 (Daghim 60.)

Stadion sportskog centra Anif. Gledatelja: 500. Sudac: Sebastian Gishamer. Pomoćnici: Roland i Grabner.

RB SALZBURG: Krumrey, Blank, Capaldo, Kjaergaard, Diambou, Ratkov, Forson, Mellberg, Yeo, Dedić, Pitakowski. Još su igrali: Daghim, Van Der Brempt, Diabate, Lukić. Baidoo, Konate, Šimić Trener: Pepijn Lijnders.

HNK RIJEKA: Zlomislić – Bogojević, Galešić (od 78. Majstorović), Radeljić, Čabraja (od 67. Dujmović) – Petrovič – Butić (od 61. Rukavina), Banda (od 67. Djouahra), Hodža, Janković – Obregon (od 46. Ivanović). Još su igrali: Trener: Željko Sopić.


Nogometaši Rijeke doživjeli su i drugi uzastopni pripremni poraz, nogometni gigant iz Salzburga bio je bolja momčad, posebice u nastavku susreta i zasluženo je minimalno slavio.

Krenuo je aktualni austrijski viceprvak vrlo agresivno u susret, izabranici Željka Sopića, ovog puta zbog lakših ozljeda lišeni usluga trojice vrlo bitnih igrača (Smolčić, Fruk, Pašalić), “patili” su od prve minute, visoki presing kojeg su Austrijanci nametnuli natjerao je Bijele na pogreške pri iznošenju lopte. Bilo je jasno da će Riječani pokušati biti vrlo disciplinirani i zgusnuti iza, kao i da će svoje prilike na ovom dvoboju tražiti iz brze tranzicije, odnosno polukontri i kontri.

Prvi udarac prema vratima u 9. minuti uputio je Forson iz “slobodnjaka” nakon prekršaja Radeljića 20-ak metara od gola Zlomislića, no lopta je završila samo u riječkom živom zidu.

Dvije minute kasnije Riječani su umalo poveli. Banda je iz kontre sjajno loptu proslijedio na stranu Jankoviću, koji je pretrčao Amara Dedića i loptu lukavo poslao pored daleko izašlog vratara Krumereya, no njegov je udarac otišao pored gola, odnosno branič Blank loptu je poslao u korner iz kojeg Radeljić glavom pak gađa neprecizno.

Kako su minute prolazile, tako je Rijeka ipak uspjela potjerati posljednju liniju Salzburga dalje od centra prema svojoj polovici
U 16. minuti Janković je prvo izborio, pa onda, u izostanku Fruka i izveo drugi riječki korner na dvoboju, no Red Bull osujetio je i tu potencijalnu riječku prigodu.

U 21. su lijepo kombinirali Austrijanci, Ratkov je izbjegao zaleđe primivši jednu loptu iza posljednje riječke linije, no njegov udarac iskosa s desne strane prohujao je pored desne vratnice Zlomislića. Dvije minute kasnije izgubila je riječka obrana jednu loptu u otvaranju igre koja je stigla do Musse Yeoa, čiji udarac s 25 metara, srećom po Riječane, nije bio odveć precizan. U 27. s ruba kaznenog prostora opalio je i Diambou, no Zlomislić je ovog puta bio na mjestu.

U 30. minuti zaprijetila je Rijeka, nakon što su lijepo, bez preskakanja igre stigli u protivničku polovicu, lopta je stigla do Bande koji silovito puca s velike udaljenosti, no vratar Krumrey ispružio se koliko je mogao, bilo je to dovoljno da upiše i svoju prvu intervenciju.

U 39. ponovo su Riječani zaprijetili iz kontre, Banda je sjajno uposlio Obregona koji se sjurio prema golu, no Ratkov mu je zasmetao taman toliko da se pri padu, na rubu kaznenog prostora zabije u noge Blanka. Ostao je ležati kolumbijski internacionalac tražeći prekršaj, no sudac Gishamer nije mislio tako...

U nastavku prvi prijete riječki dečki, u 58. Butić je efektno petom pustio loptu za Bogojevića koji iskosa pak tuče visoko preko gola.

U 60. su domaćini na neutralnom terenu poveli, Ratkov je ubačaj s desne strane pretvorio u asistenciju za Adama Daghima, koji se lijepo ubacio i iz blizine lako svladao Zlomislića za vodstvo, bila je to prva veća pogreška riječke obrane.

Nakon pogotka Riječani kao da su se predali, odsječeni Ivanović rijetko je stizao do lopte, a ako je i tome bio slučaj, ona bi brzo stigla u posjed Austrijanaca koji su prednost rutinski sačuvali do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 14:40