Damir Mišković ne smije opet pogriješiti s izborom novog trenera Rijeke

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
TRAŽI SE TRENER

Rijeka želi tri imena, ali tko želi preuzeti nasukani brod kojem treba remont!? Evo tko su glavni kandidati

Nakon debakla od Dinama smijenjen je trener Cosmi pa Damir Mišković traži četvrtog trenera ove sezone.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 16. studeni 2022. 22:26

Debaklom protiv Dinama završio je ovogodišnji cirkus na Rujevici, glavni protagonisti (igrači) brže-bolje su se izgubili, pobjegli iz grada u kojem im posljednjih dana sigurno nije bilo lako biti nogometaš Rijeke, no uglavnom su sami zaslužni za to da su se na kraju i vlastiti navijači okrenuli protiv njih. Sada već bivši trener Cosmi na svojoj je posljednjoj konferenciji za medije govorio kako bi se riječka “rakova” djeca trebala ponovo okupiti negdje početkom prosinca i to u bitno redizajniranom te svakako brojčano manjem izdanju, no talijanski stručnjak sada ima sve vrijeme ispred sebe da razmisli zašto je njegova prva inozemna avantura bila tako kratka i neuspješna, dok će momčad u nove pripreme povesti – novi trener.

”Traži se dečko”, svojevremeno je bio hit riječke grupe E.N.I, koji se na Rujevici ovih dana malo drugačije pjevuši, tamo se traži trener, “što dobar, što jak”. Otprilike tako čelnici Rijeke na čelu s predsjednikom Miškovićem zamišljaju novog čelnog čovjeka struke ispred kojeg će biti možda i najteži zadatak kada je novija povijest Rijeke u pitanju.

Slično kao i na ljeto uoči početka sezone, nekoliko je imena u optjecaju, neka od njih i ranije su se, poput slobodnog Samira Toplaka te Sergeja Jakirovića povezivala s Rijekom, no okolnosti su se u posljednjih pet mjeseci bitno promijenile. Teško je vjerovati da bi, primjerice, Jakirović, u ovom trenutku pustio siguran posao u Mostaru gdje je obožavan, odnosno, u Zrinjskom, koji je i ove sezone vodeća momčad BiH Premijer lige, te ga zamijenio vrtlogom koji trenutno “rastura” Rujevicu. Od novih/starih imena kao potencijalni Cosmijev nasljednik spominje se i donedavni izbornik Irana, te bivši igrač i trener Rijeke, Dragan Skočić.

Pitanje je više tko želi i za koji iznos preuzeti nasukani riječki brod koji pušta na sve strane, temeljni remont i veliki posao čekat će onog tko na kraju prihvati riječku ponudu, no istodobno to može nekome biti i velika prilika za dokazivanje, odnosno, veliki izazov koji bi u slučaju uspjeha i pozitivnih rezultata sigurno odjeknuo nogometnim prostorom kao što je svojevremeno Goran Tomić u sličnoj situaciji i s 12 bodova zaostatka za Goricom istu prestigao pobjedom u posljednjem kolu prvenstva i tako izborio Europu. Jedno je sigurno, Rijeka više nema pravo na pogrešku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 07:15