Niko Galešić u dvoboju protiv Stipe Biuka

 JOSKO PONOS Cropix
PRVI DIO OSTAVIO TRAGA

Rijeka želi više u nastavku: ‘Ne želim brzati i nešto obećavati sada, ali svi izgledamo dobro...‘

‘Ne treba se zanositi nekim računicama i prognozama, a kamo li pričama o Europi‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. siječanj 2023. 13:56

Mladi i sve bolji riječki stoper Niko Galešić još je jedan pokazatelj kako Rijekin novi trener Sergej Jakirović nema problema ukazati povjerenje i stati iza mladog igrača koji je u protekloj, turbulentnoj polusezoni, skupio sedam nastupa, od toga pet kao starter.

U posljednjim pripremnim utakmicama upravo je Galešić, uz iskusnog Emira Dilavera koji je već postao “ministar” obrane, bio drugi stoper u početnoj postavi momčadi s Kvarnera, a s obzirom na činjenicu da je obrana u svim tim susretima izgledala vrlo dobro i djelovala sigurno, uigrano, lako je moguće da upravo 21-godišnjak rođen u Berlinu već protiv Osijeka u Gradskom vrtu upiše i svoj okrugli, 20. HNL nastup za Rijeku.

Ostavilo je trag

Nakon slabe jeseni više od polovice priprema je za igračima, ostaju one taktičke i tehničke finese, koje će se “peglati” do sraza u Osijeku.

- Imali smo puno trke, puno suhog trčanja, no bilo ga je taman toliko da nam se vrati izdržljivost i snaga, a već od prošlog tjedna krenuli smo i s pripremama za “špricu”, odnosno, za intenzitet, kao i za neke taktičke zamisli. Protiv Honveda ćemo vidjeti gdje smo i što smo, a onda kreće priprema za Osijek. Fizički smo se podigli u odnosu na jesen? To sigurno, vidi se to u igri, vidjeli smo i protiv Gorice da možemo i da imamo jako, jako dobru momčad. Ne želim brzati i nešto obećavati sada, ali svi izgledamo dobro i jako se dobro osjećamo, to je svakako pozitivna stvar - kazao je Galešić.

Pomačo je već zaboravio na prvi dio sezone.

- Kraj prvog dijela sezone ostavio je traga na nama, trebao nam je dobar odmor i odmak od svega, da raščistimo glave i mozak. Osobno se nikad bolje nisam osjećao nego danas, ove pripreme su mi jako dobro došle, ne samo fizički nego i mentalno. Osjećam da imam povjerenje kako od trenera, tako i od ekipe, što je još možda i bitnije. Sve je zasad itekako pozitivno - dodao je Galešić.

Smatra da je ova nova Rijeka iz niza razloga bolja momčad nego što je bila u studenom.

- Imali smo mi O.K. ekipu, bili smo u jednoj pozitivnoj energiji, no rezultati nisu bilo dobri i onda je normalna stvar da smo i mentalno bili u problemu. Novi trener i stručni stožer sigurno su nam dali jednu novu energiju, nisu opterećeni tom lošom polusezonom i psihički su nam puno pomogli, baš kao i novi igrači. I svi mi koji smo tu ostali smo osjetili isto, da moramo zaboraviti prvi dio i s novim trenerom i novim suigračima krenuti, što bi se reklo, od nule.

Moramo biti svjesni

Nije se htio “razbacivati” odgovorima na pitanje što ova Rijeka može prezentirati u nastavku sezone.

- Honved će nam biti određeni pokazatelj trenutnog stanja, vidjeli smo da su oni svladali Osijek, i to može biti neka mjera. U ligi nas čekaju tri jako teška gostovanja zaredom, no ne treba se sada odmah na početku zanositi nekim računicama i prognozama, a kamo li pričama o Europi. Nije nam to trenutno uopće u glavi, mi moramo biti svjesni gdje smo. No, to ne znači da se na ovim gostovanjima i s Goricom doma početkom veljače ne nadamo dobrim ishodima, neka to sve prođe kako treba sa što više bodova, ako je moguće i sa svim pobjedama, a onda ćemo gledati što i kako dalje - rekao je Galešić za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 10:43