DAMIR SKOMRLJ Cropix
ISPIT U KUPU

Rijeku čeka novo ‘gostovanje‘ na Rujevici, vraća se jedan od ključnih igrača

Veću minutažu svakako mogu očekivati i rotacijski igrači poput Rukavine, Bogojevića i Selahija
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 21. listopad 2024. 11:39

Nogometaše Rijeke već u utorak čeka novi ispit, na rasporedu je šesnaestina finala Kupa Hrvatske gdje će Bijeli, baš kao i protiv Neretvanca, zaigrati kao gosti na svojoj Rujevici gdje će ih “ugostiti” NK Bednja iz Beletinca, naselja u sastavu općine Sveti Ilija smještene u blizini Varaždina.

Trener nogometaša elitne županijske varaždinske lige Andrija Balajić, gdje je njegova momčad trenutno drugoplasirana, još je prije nekoliko dana je za lokalne Varaždinske vijesti sažeo svoja očekivanja i želje uoči utakmice okarakterizirane kao najveći uspjeh kluba u povijesti što i ne čudi ako se zna da su ranije izbacili znatno poznatije klubove i nekadašnje prvoligaše, prvo riječki Orijent 1919, pa onda i Belišće.

- U dobrom smo ritmu, jako dobro funkcioniramo. Fantastična je sinergija između igrača, trenera, uprave i navijača. Iz utakmice u utakmicu rastemo i nadam se da ćemo se na Rujevici prezentirati u lijepom svjetlu da ne razočaramo prije svega naše navijače, ali i hrvatsku javnost, koja će gledati susret u izravnom televizijskom prijenosu. Rijeka je favorit u svakom pogledu. Na kraju krajeva igramo na njihovom, fantastičnom terenu, koji je jedan od najbržih u SHNL-u. Naravno da su igrači Rijeke puno brži na lopti, puno brži u postavljanju i u primanju i da su im tehničke kvalitete puno bolje nego naše, ali to ništa ne znači, igra se jedna utakmica,90 minuta. Moja momčad je bezbroj puta pokazala da može i pokušat ćemo sve dati i napraviti da izvučemo što povoljniji rezultat, a ako se ukaže prilika da ih i pokušamo iznenaditi i eliminirati iz Kupa - kazao je trener Balajić uz čestitke kolegi Đaloviću za kojeg je kazao da radi sjajan posao.

Perica hvata ritam

Čelni čovjek riječke struke, sudeći po dvoboju protiv Neretvanca, sigurno će napraviti nekoliko rotacija s obzirom na to da ih već za vikend čeka neizmjerno važan dvoboj protiv Varaždina. Svoje povratničke minute mogao bi dobiti prije svega Niko Galešić, koji zbog ozljede nije nastupio u Kranjčevićevoj, bude li spreman i zdrav vrlo će vjerojatno zaigrati kako bi nadoknadio propušteno i što spremniji dočekao ligaški nastavak sezone.

image

Niko Galešić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Za očekivati je i promjene na lijevom beku, Devetak bi mogao preseliti na klupu dok bi priliku mogao dobiti Bruno Goda, a s obzirom na nešto lošiju formu ovosezonske riječke prinove, takva zamjena, odigra li Goda na lanjskoj razini, mogla bi biti i trajnije prirode...

Veću minutažu svakako mogu očekivati i rotacijski igrači poput Rukavine, Bogojevića i Selahija dok bi Perica, koji još uvijek hvata pravi natjecateljski ritam, mogao dobiti prednost baš zbog toga u odnosu na nešto spremnijeg Komnena Andrića dok će vrlo vjerojatno svoje minute dobiti i Dogan, nominalno treći riječki napadač.

Bez obzira na sve, koga god trener Đalović stavi od prve minute na Rujevici, za koju su veliki interes iskazali i gostujući navijači, cilj je jasan - pobjeda i prolaz u četvrtfinale kup-natjecanja koje tek u toj fazi poprima neke ozbiljnije konture...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. listopad 2024 11:40