FRANKO COLORI Cropix
ODRŽANA I PRESICA RIJEKE

S Rijekom osvojio dva Kupa Hrvatske, a sad seli u Njemačku: ‘Vrijeme je za nove izazove‘

‘Hvala svima u klubu, vjerujem da imamo dobru ekipu i da će suigrači ostvariti odlične rezultate‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 14:08

Ono što je jučer neslužbeno "visilo" u zraku danas je dobilo i službenu potvrdu, Ivan Lepinjica karijeru će nastaviti u redovima njemačkog drugoligaša Arminije iz Bielefelda. U pitanju je posudba mladog riječkog veznjaka do kraja sezone uz mogućnost otkupa.

- Na početku se želim zahvaliti svima u klubu. Iza mene je više od 100 nastupa u dresu Rijeke, želim se zahvaliti svima od predsjednika Damira Miškovića i Uprave kluba, svim trenerima s kojima sam radio i suigračima kojima želim sve najbolje u nastavku sezone. Vjerujem da imamo dobru ekipu i da će suigrači ostvariti odlične rezultate, kazao je Lepinjica u svom oproštajnom govoru za klupske stranice.

image
SRDJAN VRANCIC Cropix

Ivan je u dresu Rijeke debitirao 22. veljače 2019. u utakmici na gostovanju kod Rudeša kada je u igru ušao u 83. minuti. Prvi gol postigao je protiv Osijeka na Rujevici već u ožujku iste godine. Lepinjica je u dresu Rijeke osvojio dva Kupa Hrvatske, a igrao je u oba finala. Ujedno, postigao je i tri pogotka u Bijelom dresu kojeg je prvi put obukao sada već daleke 2013. godine kada je iz Pazinke prešao u omladinsku školu Rijeke gdje mu je jedno vrijeme društvo pravio i brat Igor, a debi za seniorsku momčad upisao je pod paskom još jednog Igora, Bišćana.

- Kao što sam već istaknuo u nekoliko navrata pobjede u finalu Kupa protiv Dinama i Lokomotive, utakmice u kojima sam igrao, su sigurno najljepše uspomene za mene u dresu Rijeke. Tu je naravno prvijenac protiv Osijeka, gol protiv PAOK-a, plasman u Europsku ligu pobjedom protiv Kopenhagena. Sve u svemu iz Rijeke nosim puno lijepih uspomena, dodao je Lepinjica koji se veseli novom izazovu u karijeri.

- Naravno da je tako, želja mi je uvijek bila okušati se u inozemstvu. Njemačka druga liga je kvalitetno natjecanje i prilika za mene da dalje napredujem i razvijam se. Cijela moja nogometna karijera vezana je uz Rijeku, imao sam prilike osvojiti trofeje i mogu reći da sam zadovoljan ostvarenim. Hvala još jednom svima, posebno navijačima na podršci kroz godine, vrijeme je za nove izazove, zaključio je riječki veznjak za kraj.

Tadić na press konferenciji: ‘Čeka nas teška utakmica‘

Nogometaši Rijeke u okviru 5.kola SuperSport HNL lige na svojoj će Rujevici u nedjelju (21:00) ugostiti koprivnički Slaven Belupo. Jasno je kao dan, izabranicima Dragana Tadića u četvrtoj utakmici prvenstva (Jadranski derbi je odgođen uslijed već završene riječke europske avanture) nasušno treba prva pobjeda pred svojim navijačima i nova tri boda koji bi ovoj novoj, redizajniranoj Rijeci bila zamašnjak uspjeha, "bildanja" poljuljanog samopouzdanja nakon poraza u Kranjčevićevoj i svojevrsni početak niza kojim se Rijeka želi pozicionirati tamo gdje objektivno i pripada – u vrh hrvatskog nogometa. Iako je tek početak prvenstva, i iako Bijeli imaju utakmicu manje u odnosu na većinu konkurencije, sedmo mjesto na prvoligaškoj ljestvici ne izgleda nimalo lijepo...

Šef struke Dragan Tadić najavio je susret pred svojom publikom koja bespoštedno gura svoju momčad glasnom i unisonom podrškom, ali koja i dalje čeka prvu pobjedu na stadionu HNK Rijeka u novoj sezoni.

- Čeka nas još jedna u nizu teških utakmica, Slaven Belupo je jedna iskusna ekipa, odnosno momčad koja je spoj iskustva i mladosti. Imaju četiri, pet starijih igrača koji čine kostur momčadi od prošle sezone. Igraju jedan specifičan nogomet, ali očekujem našu dobru prezentaciju i, naravno, pobjedu, kazao je Tadić u uvodu koji se još jednom osvrnuo na poraz protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, odnosno na razloge tog poraza iz kojeg je Rijeka, htjela to ili ne, izvukla određene pouke. Nije svako zlo za zlo, reklo bi se...

- Imali smo problem u fazi obrane i u tranziciji po izgubljenoj lopti, to jednostavno moramo popraviti. Pričali smo s igračima, svjesni su toga. Što se tiče napada stvarno smo bili dobri, ne mogu ništa reći, bila je baš po mom guštu, pogotovo prvih 15 minuta kada smo igrali stvarno fenomenalno. Na kraju su nas presjekla ta dva gola, opet smo se poslije vratili u igru i do tog trećeg pogotka smo bili baš dobri. Na kraju nismo uspjeli, to nam je škola. Ne smijemo ponavljati te pogreške koje smo radili, dodao je Tadić koji je svakim tjednom treninga više s momčadi sve bliže onome što je njegova želja kada je momčad u pitanju, posebice kada je napad u pitanju koji još uvijek nije na svojoj optimalnoj razini. U pet odigranih službenih utakmica Rijeka je ove sezone zabila svega četiri pogotka.

- Naravno da očekujem da će naš napad postati konkretniji. U zadnjoj utakmici je baš bilo dobro to što smo stvarali puno šansi, ali falila nam je realizacija. Nadam se da će i to doći, dodao je Tadić koji nije htio previše pričati o sustavu i sastavu kada je u pitanju ogled s koprivničkim prvoligašem.

- Nećemo još o tome, čekaju nas još dva treninga uoči utakmice, imamo još nekih kombinacija kako ćemo i što ćemo. Solano? Diže se u formi i svemu, ali još uvijek nije na optimalnoj razini. Zadnju utakmicu smo pokušali s njime od prve minute, ali još uvijek nije na nivou da bi mogao odigrati neku ozbiljnu utakmicu 90. minuta. Morat ćemo još malo s njime pričekati. Ali naravno, u konkurenciji je, dio je momčadi, trenira dobro i glavno da je njegovo koljeno dobro, to nam je sada najbitnije, dodao je Tadić čija momčad, nakon prvog kola i minimalne, ali potpuno zaslužene pobjede kod Šibenika čeka novi "clean sheet".

U Kranjčevićevoj niti Solano nije pomogao da mreža Nediljka Labrovića ostane netaknuta, iako je jasno da obranu igra cijela momčad, baš kao i napad.

- Istina, nismo opet u statistiku upisali taj "clean sheet", u početku nam je bio cilj da dobivamo što manje golova, ali ne mogu reći da je to samo zbog uže obrane, odnosno da ona nije dobra. Obranu igra cijela ekipa, ne možemo samo njih kriviti, u biti ja ne želim nikoga kriviti. Ja sam taj koji je prvi odgovoran za sve što se događa u momčadi, moramo svi zajedno poraditi na tome, kazao je Tadić čija momčad, osim onih teže ozlijeđenih (Merkulov, Mitrović) nema nekih većih problema s kadrom uoči nedjeljnog ogleda.

- Nemamo nikakvih težih povreda u aktualnom kadru. Ništa što je alarmantno, uvijek se može dogoditi nekakva pauza od dan, dva tijekom tjedna no to nije ništa što nije uobičajeno. Matija Frigan? I on se vraća u konkurenciju nakon što je izbivao kraće vrijeme. Moram naglasiti da nam je i on falio u Kranjčevićevoj, dodao je Tadić za kraj.

Linker
08. svibanj 2024 02:51