Igrači Rijeke

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
SEZONA IZ SNOVA

Samo jedan igrač u Europi u ovome je bolji od Sopićevog majstora, u leđa mu gledaju kolosalne zvijezde

Prvu poziciju zauzima švicarsko-španjolski nogometaš Cameron Puertas s 14 asistencija
Piše: Vito TomasObjavljeno: 02. travanj 2024. 12:25

Rijeka se ove sezone postavila kao glavni pretendent za osvajanje SuperSport HNL-a. Ne samo zbog bodovnog stanja na tablici, gdje imaju pet bodova više od drugoplasiranog Dinama (uz utakmicu više), već zbog fantastičnih igara koje momčad Željka Sopića pruža u kontinuitetu.

Trener Rijeke formirao je uigranu ekipu, u kojoj svaki igrač ima svoju zapaženu ulogu, a tu se prije svega ističe Toni Fruk, koji je ljetos stigao iz Fiorentine. 23-godišnji veznjak bio je na korak od Dinama, bio je velika želja tadašnjeg trenera "modrih" Igora Bišćana, no Fruk se nakon reakcije Sergeja Jakirovića, tada trenera Rijeke, u posljednji trenutak odlučio na odlazak na Rujevicu. Pokazalo se to s vremenom kao fenomenalna odluka, Fruk se prometnuo u jednog od kapitalnih igrača Rijeke, a zasigurno i u jednog od najboljih pojedinaca domaćeg prvenstva ove sezone.

U te rasprave ulazi dijelom zbog svojih generalno dobrih igra, no prvenstveno zbog statističkih brojki kojima to potkrjepljuje. Naime, prema podacima SofaScorea, Fruk je ove sezone upisao dva pogotka i čak 13 asistencija, što ga čini drugim najboljim asistentom u relevantnim europskim ligama! Prvu poziciju zauzima švicarsko-španjolski nogometaš Cameron Puertas, koji je upisao jednu više asistenciju u dresu belgijskog Uniona.

Fruk, pak, drugo mjesto dijeli s bh. reprezentativcem Harisom Hajradinovićem, članom turske Kasimpase, a u leđa mu gledaju imena poput Luuka de Jonga, Rafe Silve, Alejandra Grimalda, Leroya Sanea itd.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. travanj 2024 12:26