PIXSELL PHOTO & VIDEO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pixsell Photo & Video Agency/Alamy/Alamy/Profimedia
NOVO IME NA RUJEVICI

Sergej Jakirović preuzeo Rijeku: ‘Ne volim zonu komfora, ovo je izazov i došao sam napraviti dobar posao‘

Ugovor je potpisan na dvije i pol godine uz opciju produljenja suradnje
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 02. prosinac 2022. 14:03

Sergej Jakirović i službeno je predstavljen kao novi trener Rijeke. Dobrodošlicu mu je u klupskom press centru izrazio Srećko Juričić, savjetnik predsjednika Miškovića i aktualni sportski direktor. Poželio mu je, između ostaloga, da ostane na klupi puno duže nego prethodni treneri u ovoj sezoni, a sam ugovor potpisan je na dvije i pol godine uz opciju produženja.

"Sviđa mi se ovo, puno duže ostati, ha,ha...Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam ovdje, kada se pojavila ponuda Rijeke obavijestio sam svoj bivši klub o tome, a to se poklapalo s mojim ambicijama. Rijeka se treba boriti za najviše ciljeve, ona je u top četiri najveća kluba u Hrvatskoj. Mi smo se jako brzo dogovorili, a na obostrano zadovoljstvo su se i klubovi dogovorili. Smatram da je ovo za mene korak naprijed, veliki izazov i došao sam napraviti dobar posao. Ne volim zonu komfora, van te zone dolaze sjajne stvari i napravit ćemo sve da ovo proljeće gledamo malo drugačiju Rijeku s još više pozitive i optimizma. No moramo zasukati rukave, napraviti jedne dobre pripreme gdje ćemo poslije uzimati plodove tog rada", kazao je Jakirović u uvodu svjestan da je stigao u klub opterećen problemima.

"Svjestan sam da ima problema, no naš cilj je sada, mene, novog stručnog stožera, ali i svih ostalih u klubu da rješavamo te probleme. Prošlost ne možeš vratiti, moramo gledati kako ćemo to riješiti. Uzroke znamo, znamo i posljedice, vidimo ih po ljestvici i čeka nas težak, mukotrpan posao. Ali, vjerujem u svoj rad i sve ono što smo dosad radili. Moj prvi asistent bit će Marko Salatović, kondicijski trener je Marin Ivančić, a video analitičar je Anđelo Roguljić. S nama ostaje i Radomir Đalović kao drugi asistent te trener vratara Gojko Mrčela koji godinama radi sjajan posao, nema razloga to mijenjati", dodao je Jakirović koji je istaknuo možda i najveći problem aktualne Rijeke.

"Fizička pripremljenost sto posto, kada se pogleda malo i povijest ozljeda i sve što sam dobio na uvid, ima puno ruptura i mišićnih ozljeda, to vam je znak da je loša fizička spremnost igrača. U jednoj analizi smo vidjeli da je Rijeka dosta golova dobila između 60. i 80. minute kada su vodili ili imali neriješeni rezultat. To se može riješiti, mi imamo jako teške i intenzivne pripreme, ali tko to prođe...Naše momčadi su do sada bile besprijekorno spremne. Stvar je rada i odricanja, posvećenosti. Mogu odmah to reći, onaj tko ne bude ovdje htio tako raditi, nažalost ne može biti s nama", jasno je kazao Jakirović koji je navijačima i onima koji vole Rijeku rekao koji je njegov prvi zadatak:

"Navijačima mogu obećati da će gledati agresivniju, dinamičniju Rijeku. Onaj tko je pratio moj rad i moje momčadi znaju da se igra dosta visoki presing i da se igra za gol. Obrana počinje od napada, taktička disciplina se mora poštovati. Igrao sam tu, znam što piše na dresu, "Krepat‘ ma ne molat", iza svake utakmice se to mora osjetiti, vidjeti, svaki navijač i onaj koji voli Rijeku to mora osjetiti, a naravno da svatko voli pobjeđivati. Prvo stabilizacija momčadi, idemo korak po korak", dodao je Jakirović za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:03