Franjo Ivanović

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NAPADAČ NAJAVIO DERBI

‘Shvatio sam da ne mogu glavom kroz zid, Hajduku ćemo pokazati pravo lice‘

‘Taj pogodak zauvijek ću pamtiti, ali ne smijemo podleći euforičnom ozračju‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 03. listopad 2023. 06:28

Napadač Rijeke Franjo Ivanović u igru je protiv Rudeša u Kranjčevićevoj ušao u 66. minuti umjesto Yansanea i 13 minuta kasnije zatresao je suparničku mrežu za 2:0 vodstvo svoje momčadi. Iako je Topić u smiraju utakmice smanjio prednost gostiju, sva su tri boda na kraju ipak otišla na Rujevicu, a Ivanoviću je ovaj pogodak posebno drag...

- Bio je to rođendanski zgoditak, u nedjelju sam navršio 20 godina života i taj ću gol zauvijek pamtiti. Osvojili smo važne bodove, kontrolirali smo utakmicu svih 90 minuta, iako se na kraju malo “zagužvalo”, nakon tog primljenog pogotka. No, kad sve zbrojimo, našoj pobjedi nema zamjerke, bili smo bolji i zasluženo smo slavili. A to je najvažnije, jer ovakve su utakmice uvijek veliki izazov. Bili smo papirnati favoriti, mnogi su nam već unaprijed upisali bodove, ali tu ulogu favorita treba opravdati na travnjaku. A nešto se pita i suparnika. Nije, dakle, bilo lako, ali na kraju je sve dobro završilo - kaže Ivanović.

Sam si stvarao pritisak

Ove ste sezone, na 16 odigranih utakmica u sva tri natjecanja, postigli sedam pogodaka (tri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, po dva u prvenstvu i kupu). Bio vam je ovo prvi prvenstveni zgoditak nakon gotovo dva mjeseca, kako ste proživljavali to sušno razdoblje?

- Dobro sam ušao u sezonu, a onda je uslijedio golgeterski post na nekoliko utakmica. Naravno da sam, kao i svaki napadač koji živi od golova, bio pomalo nervozan, stvarao sam si i dodatni pritisak. Ali, na vrijeme sam shvatio da ne mogu “glavom kroz zid”, jednostavno dođe takvo razdoblje kad ne možeš postići pogodak, iako to želiš više od svega. Prestao sam razmišljati o tome i pokušao sam se opustiti, razmišljao sam da će sve doći na svoje budem li pošteno radio i trenirao i davao sve od sebe. Tako je i bilo, postigao sam dva pogotka u kupu, to mi je vratilo samopouzdanje uoči utakmice s Rudešom, na kojoj sam opet zatresao mrežu. I sve je sad kudikamo ljepše, mirniji sam i nadam se da ću nastaviti zabijati.

image

Franjo Ivanović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Nastupili ste na svih devet prvenstvenih utakmica u majici Rijeke, ali je zanimljivo da ste samo jednom na travnjaku bili svih 90 minuta. Opterećuje li vas to, jeste li očekivali veću minutažu? I jeste li zadovoljni dosadašnjim igrama?

- Moram biti zadovoljan. Ovo mi je, naime, prva seniorska i prvoligaška sezona, tek sam, dakle, zakoračio u profesionalni nogomet. Naravno da želim što više igrati, bio bih najsretniji kad bih na svakoj utakmici bio na terenu svih 90 minuta, ali o tome odlučuje trener. Uglavnom, kad god ću igrati, davat ću svoj maksimum, kao što sam ga i dosad davao. Gdjekad me sreća nije pomazila, pa nisam bio strijelac, ali nakon svake odigrane utakmice travnjak sam napuštao s dresom natopljenim znojem, nisam se nikad štedio i radio sam sve kako bih pomogao momčadi.

Prekrasan osjećaj

Nakon pobjede u Kranjčevićevoj bili ste nekoliko sati na čelnoj poziciji na ljestvici. Kakav je bio osjećaj?

- Prekrasan! Nadam se da ćemo se uskoro opet vratiti na vrh, ova momčad definitivno ima kvalitetu i moć za ostvarenje najviših ciljeva, za osvajanje naslova! Strahovito smo jaki u napadačkom dijelu, pokazali smo to u dosadašnjim utakmicama i istaknuli smo ozbiljnu kandidaturu za osvajanje naslova. Vjerujem da ćemo do samoga kraja prvenstvene utrke biti u utrci za naslov, a onda će se zbrajati bodovi, vidjet ćemo kako će sve to izgledati na proljeće.

image

Franjo Ivanović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

U subotu je pred vama derbi s Hajdukom, pobjedom biste preskočili Splićane na ljestvici?

- Svaka je utakmica jednako važna, svaka utakmica donosi tri boda. Međutim, dobro znam što svim navijačima Rijeke znači jadranski derbi i želimo razveseliti naše poklonike. K tome, u ovakvim izravnim okršajima sa suparnicima za osvajanje naslova, bodovi vrijede dvostruko. Veselim se derbiju, Rujevica je rasprodana i nadam se da će to doista biti istinski nogometni praznik. No, ne smijemo podleći euforičnom ozračju kako ne bi sve otišlo u suprotnom, negativnom smjeru za nas. Moramo biti maksimalno koncentrirani na igru i suparnika, moramo u utakmicu ući hladne glave.

Zanimljivo je da ste najlošiju ovosezonsku utakmicu odigrali baš protiv Hajduka na Poljudu. Bili ste poraženi 0:1, pali ste praktički bez “ispaljenog metka”, kao i Dinamo u nedjelju u Splitu...

- Ne volim se ni sjetiti te utakmice, stvarno nismo igrali dobro i bili smo poraženi. E sad, teško je reći zašto smo tako loše izgledali, možda nismo dovoljno otvoreno ušli u taj dvoboj, možda smo bili u nekakvom grču, nismo igrali opušteno, nije to bila prava Rijeka. Nadam se da smo izvukli pouke, te da ćemo u subotu na našoj vrućoj Rujevici pokazati ono pravo lice, kakvo i pokazujemo na većini utakmica. Iz dana u dan izgledamo sve bolje, uigraniji smo, osjeća se zajedništvo u svlačionici, postajemo baš prava momčad. Proširen nam je i roster, kvalitetniji smo dolaskom Pjace i Yansanea i ta širina rostera mogla bi odigrati važnu ulogu u ovoj prvenstvenoj utrci. Najvažnije je da svatko tko istrči na terenu da sve od sebe, onda ni dobar rezultat neće izostati - rekao je mladi napadač Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. srpanj 2024 08:56