Sergej Jakirović mora biti zadovoljan kako mu već sad izgleda momčad

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
UVJERLJIVA POBJEDA

Sjajna predstava Rijeke: Jedan igrač mogao bi biti pravo otkriće sezone, izludio je suparnike i napravio show

Ako je suditi po ovoj utakmici, imat će Riječani što kazati ove sezone u HNL-u, možda i u Europi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2023. 19:38

Rijeka - Bravo 3:0

Kranjska Gora. Sportski centar Ruteč. Bez gledatelja

Sudac: Andrej Žnidaršić

STRIJELCI: 1:0 - Obregon (39), 2:0 - Ivanović (52-11m), 3:0 - Ampem (65-11m).

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Bogojević, Krešić, Dujmović, Čabraja - Selahi (od 17. Banda) Lepinjica - Grgić, Janković, Goda - Obregon (drugo poluvrijeme: Zlomislić (Todorović) - Veiga, Agić, Smolčić, Vukčević - Banda, Petrović - Ampem, Gajzler, Liber - Ivanović.

TRENER: Sergej Jakirović.

BRAVO (4-4-2): Orbanić - Šoanring, Katinić, Vodeb, Kavčić - Hribar, Selan, Trdin, Stanković - Štor, Poplatnik (još su igrali: Cverle, Hovnik, Trdin, Štravs, Ivanšek, Maher, Puconja, Porić, Zavnik, Fink, Vekić, Al Rashdi).

Rijeka je u subotu bila jako dobra, uvjerljivo je nadigrala slovenskog prvoligaša Bravo. Konačni rezultat je mogao biti i izraženiji, Sergej Jakirović mora biti zadovoljan kako mu već sad izgleda momčad. Ako je suditi po ovoj utakmici, imat će Riječani što kazati ove sezone u HNL-u, možda i u Europi.

Vrijeme u Kranjskoj Gori definitivno nije bilo idealno za igranje nogometa. Kiša, ponekad i dosta jaka, zalijevala je teren veći dio utakmice, ali na kraju je zasjalo sunce. Od samog početka igralo se borbeno, čvrsto, ali bez nekih konkretnijih akcija koje bi plijenile pozornost. Rijeka je djelovala bolje, kontrola igre bila je izraženija kod momčadi Sergeja Jakirovića.

Prva ozbiljna akcija bila je autorizirana nakon desetak minuta igre. Selahi je dugom loptom pronašao Grgića, ovaj se dobro oslobodio svog čuvara, fino i precizno ubacio, odlično je na loptu uletio Goda, ali je njegov udarac desnom nogom zamalo promašio cilj, lopta je za nekoliko centimetara prohujala iznad grede. U 17. minuti utakmice iz igre je izašao Selahi, umjesto njega ušao je Banda. Očito se radilo o ozljedi veznjaka Rijeka, za nadati se da nije ništa ozbiljnije...

U samoj konačnici prve dionice bilo je iznimno uzbudljivo. Prvo je glavom pucao Dujmović, bilo je dobro, ali ne previše opasno. A onda su dečki trenera Aleša Arnola stvorili prvu pravu priliku. Nakon kornera Matija Kavčić sjajno je loptu pogodio volejom, a ona se zalijepila za - gredu. Bio je to zaista sjajan potez, ali nije bilo sreće za pucača.

Taj događaj kao da je prodrmao Riječane, koji odmah kreću silovito vratiti Slovencima milo za drago. Razigrani i rastrčani Grgić prvo je jako dobro pucao, ali nije uspio zabiti. No, to je bila samo predigra za ono što će se dogoditi nešto kasnije. Banda je oduzeo loptu na sredini travnjaka, forenzički točno uposlio je Obregona, koji vara svog čuvara, izlazi pred vratara Orbanića i onda mirno, onako šmekerski, pogađa bliži kut. S obzirom na ono što smo vidjeli na travnjaku, bilo je to sasvim zasluženo vodstvo Nevere s Kvarnera. Jer, što je utakmica više odmicala, Riječani su bivali sve bolji, igrački jasniji i poduzetniji.

U samom smiraju prve dionice mogli su dečki Sergeja Jakirovića i podebljati vodstvo. Čabraja se dobro probio po boku, ubacio loptu po zemlji, Obregon preskače taj ubačaj, lopta dolazi do Grgića, koji puca, ali vratar Orbanić je bio bolji u tom okršaju, odlično je obranio i sačuvao svoju mrežu.

U poluvremenu je Jakirović promijenio kompletnu momčad, osim, naravno, Bandea, koji je nastavio svoju avanturu iz prvog poluvremena. U tom dijelu vidjeli smo odmah show Franje Ivanovića. Definitivno, on bio mogao biti veliki dobitak za Rijeku ove sezone. Odmah se pokazao u pravom svjetlu, iznimno je brz, konkretan, okomito napada gol. Dečko koji je stigao iz druge momčadi Augsburga ima ono nešto što kazuje da je pravi "španer". U samo nekoliko minuta izludio je obranu Brava. Prvo je odličnim potezom izveo akciju koja je završila udarce, bilo je opasno. Nakon toga sam je izborio jedanaesterac i sigurno ga izveo, pospremio loptu u mreži i stavio točku na utakmicu. Ivanović bi zaista mogao biti riječko otkriće ove sezone, ima tek 19 godina, pred njim je na Rujevici očito fina budućnost.

image

Franjo Ivanović

HNK RIJEKA

Rijeka je ubrzo došla do još jednog jedanaesterca, izborio ga je Liber, a u gol ga je pretvorio Ampem za uvjerljivih 3:0. Moglo je, rekosmo, biti i više, no Jakirović to zacijelo neće previše zamjeriti svojim nogometašima. Rijeka je u subotu doista izgledala dobro, glasno je najavila da u idućoj sezoni želi biti nemjerljivo bolja nego u prethodnoj. I u HNL-u, i u Europi...

Linker
27. travanj 2024 12:14