Horațiu Feșnic i Anthony Kalik

 GORAN SEBELIC Cropix
RUMUNJSKI PREDSTAVNIK

SN ANKETA: Ocijenite trećeg stranog suca u hrvatskom nogometu, kako vam se svidio Horațiu Feșnic?

Rumunja su Riječani dvaput ‘žicali‘ kazneni udarac, a pokazao je i dva žuta kartona
Piše: SNObjavljeno: 08. travanj 2024. 06:52

Horațiu Feșnic treći je strani sudac u ovoj sezoni hrvatskog nogometa. Provedba odluke Hrvatskog nogometnog saveza počela je angažmanom Nijemca Daniela Sieberta, koji je nastupio prošlog vikenda u derbiju Dinama i Hajduka, da bi u srijedu na Poljud kročio Talijan Fabio Maresca.

Sudeći po komentarima trenera, pratitelja s društvenih mreža i rezultatima dosadašnjih anketa Sportskih novosti, strani suci ostavili su izrazito dobar dojam. Ništa veliko nije se moglo prigovoriti ni Siebertu ni Maresci, a pitanje glasi može li se što zamjeriti Rumunju Feșnicu, koji je uletio umjesto ozlijeđenog Istvána Kovácsa?

Nedugo nakon prvog zvižduka, Feșnic je morao nakratko prekinuti susret zbog bakljade Armade, koja je bacila "dimnu zavjesu" na Rujevicu.

U dva navrata igrači Rijeke tražili su kazneni udarac - prvi put nakon duela Dialla i Pašalića, a nedugo zatim i zbog navodne igre Filipa Krovinovića rukom. Feșnic se nije oglasio ni na jedan zahtjev, a tijekom utakmice podijelio je samo dva žuta kartona. Jedan Kaliku krajem prvog, a drugi Radeljiću početkom drugog dijela. U rumunjskom prvenstvu je znatno stroži, u prosjeku pokazuje 5,3 žutih kartona po utakmici, a u Konferencijskoj ligi 4,9.

Baš kao i u slučaju prethodnih stranih sudaca, ni nakon utakmice u kojoj je Feșnic dijelio pravdu nisu se "povlačili repovi". U priloženoj anketi pitamo vas, koju ocjenu zaslužuje Horațiu Feșnic za derbi na Rujevici?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 03:26