Anthony Kalik

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZADNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA

Snažne glasine najavljuju novo pojačanje na Poljudu! ‘Izgubljeni sin‘ se vraća u Hajduk ‘za sitniš‘

Prije tri dana zavrtjela se nova priča o Gorici i Hajduku, a sada je dobila i potvrdu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. veljača 2022. 19:14

U utorak završava prijelazni rok za HNL klubove. U Premiershipu to je poseban dan u kojem se u često realizira najviše transfera. Kod nas to nije tako, klubovi se uvijek trude pojačanja dovesti u prvoj polovici siječnja, kako bi spremni dočekali drugi dio prvenstva. Stoga ne pamtimo baš neki bombastični transfer koji se zbio zadnjeg dana prijelaznog roka.

Međutim, možda sutra ne bude tako. U eteru je nekoliko atraktivnih najava, premda nemaju tako čvrsto uporište. S druge strane, način na koji su se ove zime pojačavali Hajduk, Dinamo, Osijek pa i Rijeka sugerira da utrka u "teškom naoružanju" možda još nije gotova. Svi su oni spremni iskoristiti svaku dobru priliku ako se ukaže.

Još prošle nedjelje - nakon utakmice Gorica - Hajduk - Zagrebom se zavrtjela priča da Hajduk želi Kristijana Lovrića i Anthonyja Kalika. I da Splićanima nije problem platiti odštetu koju za ovaj dvojac očekuje Gorica. Javilo se nekoliko "sigurnih" izvora s istom pričom. Navodno je Hajdukov trener Dambrauskas u razgovoru s ljudima iz Gorice rekao da bi u momčadi volio imati Lovrića i Kalika, jer jako dobro poznaje njihove kvalitete još iz dana kada ih je kao trener vodio u Gorici.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Dambrauskasove riječi bile su očito dovoljne da neki zaključe kako je posao već dogovoren. A Hajduku novac kao nije problem - kako ga je nabavio za dosadašnja pojačanja, tako će ga nabaviti i za dvojac iz Gorice - posebno zato što je predsjednik Gorice Nenad Črnko na glasu kao čovjek s kojim se uvijek možeš dogovoriti oko dinamike plaćanja.

Prije tri dana zavrtjela se nova priča o Gorici i Hajduku. Ovaj put bez Lovrića, jer "Hajduka ima Biuka pa mu Lovrić ne treba", ali zato mu treba Kalik. Koji je i bitno jeftiniji od Lovrića, Črnko ga cijeni možda 300 do 500 tisuća eura. S obzirom na to da Gorica Hajduku još mora uplatiti ratu za Špikićev transfer u Dinamo - spominje se oko 150.000 eura - Hajduk bi Kalika mogao dobiti za "sitniš". Što već djeluje kao realnija priča.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Nije međutim ni tu kraj "snažnim glasinama". Jutros se Zagrebom pronio glas da je Osijek ponovno zagrizao za Kristijana Lovrića, a navečer je iz pouzdanih izvora stigla i potvrda velikog dogovora.

Više o velikom transferu Osijeka možete pročitati OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:42