Željko Sopić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
UOČI EUROPSKE UTAKMICE

Šok na Rujevici: Željko Sopić više nije trener Rijeke!

Klub s Kvarnera javio se s neočekivanim vijestima
Piše: SNObjavljeno: 13. kolovoz 2024. 12:14

Željko Sopić više nije trener Rijeke! Klub se uoči europske utakmice s Elfsborgom oglasio s iznenađujućim vijestima putem službenih kanala, a njihovu poruku prenosimo u cjelosti:

"Odlukom Uprave HNK Rijeka Željko Sopić više ne obnaša funkciju glavnog trenera Kluba.

Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeka i dosadašnji pomoćni trener kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman.

HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere", stoji u pripćenju Rijeke.

Klub s Kvarnera u svojoj objavi nije ponudio razloge Sopićeve smjene, stoga će to još neko vrijeme ostati nepoznato javnosti, no rošada na klupi u svakom je slučaju neočekivani scenarij samo dva dana uoči uzvratnog ogleda s Elfsborgom u 3. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Posljednje Sopićeve izjave posljednjih dana, isto tako, nisu upućivale na odlazak.

U Rijeku je došao kao nasljednik Sergeja Jakirovića nakon one čudesne sezone 2022./2023. u kojoj je Goricu s gotovo pa garantiranog dna uspio zadržati u ligi. Titula s Rijekom prošle mu je godine ostala neispunjeni san, a u 45 nastupa s kvarnerskom momčadi u prosjeku je upisivao 2,2 boda po utakmici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. kolovoz 2024 12:30