DAMIR SKOMRLJ Cropix
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Sopić: ‘Bili su deset puta bolji od nas, napišite to. Da sad progovorim, ne bih sjedio na klupi‘

Nije lako Rijeka slomila aktualnog pobjednika rumunjskog Kupa
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 01. kolovoz 2024. 23:22

Nogometaši Rijeke izborili su treće pretkolo Europske lige, nakon 0:0 kod rumunjskog drugoligaša Corvinula, u uzvratu je Rijeka na svojoj Rujevici pobijedila 1:0 (1:0).

Nije lako Rijeka slomila aktualnog pobjednika rumunjskog Kupa, a u svemu je presudio pogodak Dejana Petroviča u 12. minuti. Rumunji su najbolju šansu za izjednačenje imali u 76. minuti kada Sergiu Bus nije realizirao jedanaesterac.

Trener Rijeke Željko Sopić je podvukao...

- Samo je prolazak bio bitan. To što nisu dobili sedam komada, mogu mahati repom, ali to je nogomet. Ne zabiješ i dogodi se situacija kakva se dogodi kod jedanaesterca i jednostavno uđe nervoza u momčad, a k tome je i vjetar bio na njihovoj strani u drugom poluvremenu kad su puno bolje igrali. No, ključan detalj utakmice je ozljeda Zlomislića, čovjek mu otvori arkadu i pola lica, ali...Valjda VAR nije bio u funkciji.

Rumunji su stiskali u nastavku?

- Bili su deset puta bolji od nas, slobodno to napišite. Bili su čudo. Bolje da ne govorim o nekim stvarima jer onda ne bih sjedio kao trener na klupi.

Florin Maxim, trener rumunjskog Corvinula, rekao je sljedeće...

- Utakmicu smo izgubili u prvih 15 minuta ovog dvoboja, iako tko zna kako bi susret završio da smo zabili našu prvu priliku, iako je i Rijeka imala barem tri odlične prilike u prvom dijelu. U nastavku smo bili puno bolji i mogu biti ponosan na to kako smo odigrali. Dečki su bili tužni u svlačionici, no rekao sam im da moramo ovako nastaviti dalje, čeka nas Konferencijska liga.

Linker
01. kolovoz 2024 23:22