Željko Sopić

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
SVE JE POD KONTROLOM

Sopić: Bio bih najsretniji trener na svijetu da odjenuti dres Rijeke znači i postati igrač za Rijeku

"Igrači će biti sve svježiji i svježiji, naravno da će biti spremni za početak Europske lige i prvenstva"
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 15. srpanj 2024. 10:11

Rijekini su nogometaši, nakon dvoboja protiv njemačkog drugoligaša Karlsruhera i prvog, minimalnog poraza na ovim ljetnim pripremama, nastavili pripremni ciklus koji će svoj vrhunac dosegnuti posljednjim utakmicama kroz tjedan protiv Red Bull Salzburga i slovenskog Triglava, a koji će poslužiti onim momcima koji neće biti u prvom planu protiv daleko najuspješnije austrijske momčadi posljednjih godina.

Trener Željko Sopić nije djelovao previše zabrinuto nakon upisanog poraza, njemačka momčad svoj je pogodak postigla dok je na terenu mahom bila riječka mladost čija budućnost tek dolazi. Kitin, Babić, Ilinković, Butić, Jakac, Burčul i Valinčić tek su na početku svog nogometnog razvoja ka seniorskoj momčadi koji je često vrlo težak, no u konačnici se itekako - isplati. Dokaz tome su i brojni riječki nogometaši koji danas igraju u znatno jačim ligama i klubovima. Matija Frigan i njegov razvojni put zadnji su, no sigurno ne i posljednji primjer tome...

- Rezultat pada u drugi plan jer znamo kako smo trenirali. Bio bih sretan da sam u krivu, ali vidjelo se da nemamo širinu kadra, pogotovo kada igramo dva puta 60 minuta. Bio bih najsretniji trener na svijetu da odjenuti dres Rijeke znači odmah i postati igrač za Rijeku. Dečkima ništa ne zamjeram, idemo trenirati i pokušati se pojačati - kazao je Sopić u uvodu.

Do prve službene utakmice u europskim kvalifikacijama ostalo je desetak dana, a utakmica protiv RB Salzburga bit će svojevrsna generalka.

- Imamo još utakmice u srijedu i četvrtak protiv RB Salzburga i Triglava, pokušat ćemo još malo uigrati linije. Igrači će biti sve svježiji i svježiji, naravno da će biti spremni za početak Europske lige i prvenstva - dodao je strateg Bijelih.

Veldin Hodža, izdanak Rijekine škole nogometa koji se prometnuo u nezamjenjivog člana početne postave, nije zabrinut rezultatom u pripremnoj utakmici.

- Naravno da nam je žao što smo izgubili jer želimo svaki put pobijediti, ali ovo su pripreme, prijateljska utakmica i rezultat nije primaran. Spremamo se, uvježbavamo nove stvari i nadam se da ćemo se na najbolji mogući način pripremiti za novu sezonu - rekao je Hodža, koji se osvrnuo i na dosadašnji tijek priprema.

- Sigurno da se još osjeća umor, ali to je normalno u ovom dijelu. Europa i početak nove sezone je sve bliže, na nama je da radimo, treniramo i maksimalno se fokusiramo na ono što slijedi - zaključio je mladi veznjak Rijeke.

Linker
28. kolovoz 2024 07:48