Zoran Zekić i Željko Sopić

 IVAN PERIĆ/Cropix
IZJAVE TRENERA

Sopić: ‘Dječje bolesti, to će nam se dogoditi još sto puta.‘ Zekić: ‘Čovjek je najbolji u klubu‘

Strateg Bijelo-plavih: ‘Neću o turbulencijama kojih je bilo, ostvarili smo što smo htjeli‘
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2024. 22:04

U derbiju pretposljednjeg 35. kola SuperSport HNL-a nogometaši Osijeka su na svojoj Opus Areni pobijedili Rijeku s 2:0.

Kolo prije kraja Osječani imaju tri boda više od Lokomotive, ali i bolji međusobni omjer, čime su osigurali i novi izlazak na europsku scenu. Po jedan pogodak Osijek je postigao u svakom poluvremenu. Roko Jurišić je bio strijelac u petoj, a Anton Matković u 72. minuti.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Trener Željko Sopić prokomentirao je derbi i najavio finale Kupa protiv Dinama u srijedu na Rujevici:

- Kad izgubite, niste niti zadovoljni niti sretni. Odigrali smo dobro, ali broje se samo golovi. Situaciju najbolje oslikava izjava bivšeg suigrača, a danas člana stožera Osijeka, Miroslava Žitnjaka, koji mi je rekao nakon utakmice: "Hvala". Kad poklonite dva gola, iluzorno je pričati o nečemu. Osijek je teško živio, ali im čestitam na tri boda. Rezultat je jedino mjerilo. To su dječje bolesti, kad dobijete takve golove. Ja im ne zamjeram, nikad nisu igrali u ovome sastavu. Zašto nismo zabili barem jedan gol, o tome se može pričati. U najmanju ruku, bili smo ravnomjeran takmac, ali ponavljam - broje se samo bodovi.

Odgovorio je i na pitanje novinarke Max Sporta - da ponovno ima priliku, bi li što mijenjao uoči derbija?

- Ništa ne bih mijenjao, ja najbolje znam kakva je zdravstvena situacija u mojoj svlačionici. Uoči Dinama nisam htio uvoditi igrače koji nisu maksimalno spremni. Bilo je grešaka, lopta je okrugla, dogodilo se sto puta, dogodit će se još sto puta. Ponavljam, ja igračima ništa ne zamjeram. Neki igrači nisu trenirali, vidjet ćemo tko će moći u srijedu, a tko neće. Ali dat ću priliku samo najspremnijoj jedanaestorici protiv Dinama kako bismo Rijeci poklonili Rabuzinovo sunce. Mi smo prije mjesec dana protiv Dinama bili bolja momčad pa smo izgubili... Umjetnički dojam se ne broji, čestitam Osijeku i idemo dalje.

Veliko olakšanje osjetio je Zoran Zekić:

- Pao je ogroman teret s leđa, vidjelo se što nam ova utakmica znači. Mi smo zabili gol, a onda se Rijeka razmahala... Ali uspjeli smo doći do pobjede. Došao sam prije nekoliko mjeseci i ostvario cilj. Volio bih da se iduće sezone borimo za neke više ciljeve. Neću o turbulencijama kojih je bilo, ostvarili smo što smo htjeli. Sezona je bila kakva je bila, iščupali smo se iz svega, najteže nam je bilo protiv Istre i Varaždina. Mislim da smo u sistemu u kojemu smo igrali zadnjih par utakmica, unatoč velikom riziku, uspjeli pobjeđivati.

Kako komentirate mlade snage Osijeka?

- Velika radost je za mladog Matkovića, rekao sam im neka uživaju u ovom derbiju, treba uživati i u duelima i u svemu. Anton je velika budućnost kluba, Roko daje maksimum na svojoj poziciji, uz Miereza i Nejašmića on je najbolji u klubu. Mnogo ih se izmijenjalo na treninzima, htio sam dati šansu mladom Anti Grgiću, ali takva je bila situacija. Bit će još prilike.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 23:26