Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
RIJEKA MOŽE SA SVIMA

Sopić je znao što bi moglo usmjeriti jedra riječke galije, uskoro slijedi dokazivanje tko je pravi majstor s mora

Željko Sopić i njegova momčad spremaju se za gostovanje u Kranjčevićevoj
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 27. ožujak 2024. 15:22

Rijekin trener Željko Sopić je emotivac, no najčešće kamenog izraza lica, posebice kad su u pitanju izjave za medije uoči ili nakon nekog susreta. Smrtno je ozbiljan i kad vodi utakmicu, rijetko kad će mu se “iskrasti” osmijeh, kao što je to bilo nakon one posljednje teško izborene, ali potpuno zaslužene pobjede Rijeke u Koprivnici. Znao je Sopić da bi ta utakmica mogla bitno usmjeriti jedra riječke galije, koja je s ta tri buda suvereno zaplovila na povoljnim vjetrovima i valovima pobjede...

Porcija pogodaka

Nerijetko se u javnom diskursu koristi floskula kako se “na malim utakmicama” osvaja prvenstvo, a pobjeda protiv Slavena još je i slađa ako se zna da je u dosadašnjih 18 odigranih utakmica protiv klubova izvan “velike četvorke” (Hajduka, Dinama i Osijeka) Rijeka jedini poraz doživjela upravo protiv Slavena i to nasred - Rujevice. Osim toga, nitko Rijeci ove sezone nije u jednoj utakmici “utrpao” četiri komada kao što su to tada napravili momci iz Koprivnice, sve je to bio i više nego dovoljan razlog da Sopić, uz stručni stožer, burno i s osmijehom od uha do uha, proslavi pobjedu protiv svog prijatelja i trenera Koprivničana, Roya Ferenčine.

U sjeni nadolazećeg susreta protiv “fenjeraša” Rudeša, kojeg su, uzgred rečeno, Riječani već četiri puta svladali ove sezone (triput u prvenstvu, jednom u Kupu), sjajno zvuči i činjenica da su riječki dečki, osim tog jednog spomenutog poraza, upisali čak 14 pobjeda uz svega tri neodlučena rezultata protiv momčadi iz donjeg doma ljestvice. Drugim riječima, Riječani su osvojili 45 od mogućih 54 boda, odnosno, čak 83,33 % svih mogućih bodova ne gleda li se njihov učinak s dosadašnje četiri najbolje momčadi prvenstva (Lokomotiva je Osijek preskočila tek prošlo kolo).

U usporedbi s drugim klubovima iz “velike četvorke” hrvatskog nogometa, Riječani su i u ovoj usporedbi, kao i u mnogim drugima, najbolja momčad prvenstva. Dinamo, primjerice, ima 2 poraza i 3 neodlučena ishoda iz 17 takvih utakmica (39 bodova), Hajduk bilježi čak tri poraza uz dva susreta bez pobjednika iz 18 susreta (41 bod), dok je Osijek i u ovoj rubrici najslabija momčad “velike četvorke” s omjerom 8-6-4 protiv nižerangiranih klubova i ima svega 30 osvojenih bodova iz 18 dvoboja.

Neophodna ozbiljnost

Sve to lijepo zvuči, sve su to pozitivne stvari, sve su to vrijedni bodovi koje je Rijeka kroz aktualnu sezonu uzela, no sve to moglo bi pasti u vodu jednom lošom izvedbom protiv takvih momčadi. Baš zbog toga je svaka od devet predstojećih utakmica daleko – najbitnija. Počevši od subote i dvoboja protiv momčadi koju samo teorija drži u prvoj ligi, Riječani moraju pokazati i dokazati pobjednički gard kako bi već iduće kolo u direktnom okršaju protiv Hajduka na već sada rasprodanoj Rujevici pokazali tko je “pravi” majstor s mora. Ova momčad samo spletom izrazito nesretnih okolnosti može u tome posustati, ovi momci, zajedno sa stručnim stožerom i Sopićem na čelu, žive za takve utakmice. Tko zna kad će im se opet pružiti prilika u karijerama da se u ovako posloženoj, izrazito karakternoj i natjecateljski nastrojenoj momčadi bore za - prvaka.

Ulaznice za Riječane

Rijeke u subotu gostuju kod Rudeša (Stadion u Kranjčevićevoj, 17 sati) u utakmici 28. kola SuperSport HNL-a. Prodaja ulaznica za Rijekine navijače za gostujuću istočnu tribinu (istok 1, I2, I3, I4, I5) bit će isključivo online na sljedećem linku – https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/120/20

Cijena ulaznice je 10 eura, a online prodaja traje do petka 29. ožujka 2024. godine u ponoć. Na dan utakmice nema prodaje ulaznica za Rijekine navijače na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu. (ri)

RIJEKA I RUDEŠ U OVOJ NATJECATELJSKOJ SEZONI

LIGA 22/07/23.

Rijeka - Rudeš 4:0

LIGA 01/10/23.

Rudeš - Rijeka 1:2

LIGA 16/12/23.

Rijeka - Rudeš 3:0

KUP 28/02/24.

Rudeš - Rijeka 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:12