Davor Mladina i Željko Sopić

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
RIJEKA U POLUFINALU

Sopić: Moji nogometaši se zahvaljuju živom zidu koji je pomaknuo glave

"U Kupu se igra samo za prolaz. Sve ostalo je umjetnički dojam", poručio je trener Rijeke
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 28. veljača 2024. 17:05

Rijeka je na ŠC-u Rudeš minimalnom pobjedom (0:1) svladala domaćina i kvalificirala se u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa. Tek jedan pogodak nakon 90 minuta igre, ali kakav... Niko Galešić pogodio je "bombom" iz slobodnog udarca s 30-ak metara za slavlje momčadi Željka Sopića.

- Ovo je utakmica u kojoj se igra samo za prolaz. Sve ostalo je umjetnički dojam. Neću uopće raditi analizu utakmice, niti se vraćati na nju. To je Kup, ako ne zabijete na vrijeme, onda ulazite u sučevu nadoknadu ili zadnjih desetak minuta, kada kreće nervoza. Mi smo zabili... Ušli smo bolje u nastavak, na našu sreću ili nesreću Rudeša. Njihov vratar imao je dvije vrhunske intervencije. Sve u svemu, odigrali smo karakternu utakmicu. Postavili smo se i zasluženo pobijedili.- rekao je Sopić.

image

Željko Sopić

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Galešić se "pretplatio" na atraktivne pogotka. Nakon što je nedavno solo prodorom zabio Gorici, sada je od grede neobranjivo pogodio u mrežu iz velike udaljenosti protiv Rudeša.

- Neke stvari radimo na treningu, neke ne... Ali moji nogometaši se zahvaljuju živom zidu koji je pomaknuo glave - dodao je Sopić.

Davor Mladina ne može biti zadovoljan porazom, ali nema ni puno zamjerki na svoju momčad.

- Ne mogu prigovoriti nikome. Teško mi je reći da se dižemo u formi kada to rezultat ne prati. Primili smo u zadnje dvije utakmice eurogolove, prvo za bodove, sada za prolaz. Ne mogu zamjeriti igračima na angažmanu i koncentraciji, na utakmici koja je s naše strane bila dobra, s obzirom na potrošnju od prije nekoliko dana - rekao je Mladina.

Koliko je po glavnom strategu Zagrepčana ulogu imalo to što su igrali na svome ŠC-u Rudeš?

- Puno nam znači igranje ovdje. Razlika je vidljiva. Atmosfera odlična. Mi sve utakmice igramo u gostima. Nijednom sastavu nije lako igrati izvan "doma". Vjerujem da bi prezentacijom bili puno bolji nego u Kranjčevićevoj - zaključio je Mladina.

Linker
28. travanj 2024 05:37