Marko Pjaca

 Cropix
KAKO BEZ REPREZENTATIVACA?

Sopić ostao bez dva izvanserijska igrača: Zna se tko može umjesto Pjace, ali drugi Vatreni puno je veći problem

Za nebrušenog dijamanta riječke momčadi alternative jednostavno - nema
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 25. studeni 2023. 07:34

Koliko god trener Rijeke Željko Sopić, pa čak i s pravom, pričao o širokom kadru za dvoboj s Varaždinom, činjenica je da će Rijeka u tom susretu biti lišena dvojice izvanserijskih igrača i hrvatskih reprezentativaca, Marka Pjace i Marca Pašalića.

Jedan je već itekako dokazana kvaliteta, te je povratkom u HNL, odnosno u Rijeku, možda napravio i potez karijere kada je njena revitalizacija u pitanju, Pjaca od dolaska praktički ne skida osmijeh s lica i ponovo gušta u nogometu koji bi ga brzo mogao lansirati tamo gdje je uvijek i pripadao - u sam europski vrh. Njegov učinak do sada u Rijeci više se mjeri njegovom pojavom na terenu, kvalitetnom i inteligentnom igrom koja svakog suigrača čini boljim, posebice one u njegovoj blizini, nego samim učinkom (dva gola u devet susreta) i sigurno će nedostajati u tom ofenzivnom dijelu lijeve strane.

image

Marko Pjaca

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Sopić tu može prebaciti Niku Jankovića, koji je već ove sezone u šest navrata nastupio kao lijevo ofenzivno krilo i koji je to znao i više nego dobro kapitalizirati.

Onaj drugi Marco, sirovi, još uvijek nebrušeni dijamant riječke momčadi i novi omiljeni reprezentativac, u kratkom je razdoblju od dolaska u hrvatsku ligu pokazao silni talent i fantastični udarac ljevicom iz koraka kakvog nema niti jedan igrač lige, pa ni reprezentacije. Još je uvijek dovoljno mlad da ispravi sitne nedostatke koje zna imati, no njegov izostanak u riječkom rosteru, s obzirom na klupu koju Sopić ima, sigurno će biti teže nadoknaditi, jer Pašalić na toj desnoj strani pravu alternativu jednostavno - nema.

image

Marco Pašalić

FRANKO COLORI Cropix

Može tu uskočiti zahvalni i radišni Grgić, kao i Yansane, koji je pokazao određenu kvalitetu, iako se dosad i nije iskazao formom, no sve to bit će - krpanje. Kako god bilo, i uz te izostanke, Rijeka je kvalitetna momčad, netko će morati preuzeti odgovornost i inicijativu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. srpanj 2024 19:04