Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
TUGA U RIJECI

Sopić ostao praznih ruku: ‘Hladno prizemljenje. Pjaca? Evo zašto ga je najpametnije bilo zamijeniti‘

‘Morate imati nekoga tko zabija i kada ne ide. Nemam kome što prigovoriti‘
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2024. 20:26

Noćnu moru proživjela je Rijeka u završnici sezone. Na kraju ju završavaju bez ijednog trofeja, iako su praktički do samog kraja konkurirali za prvenstvo, a u Kupu krenuli od 0:0 na svojoj Rujevici. No, u konačnici Dinamo podiže dvostruku, a Rijeka ostaje praznih ruku nakon 1:3 poraza u završnoj bitki za Rabuzinovo sunce.

- Čestitam Dinamu na Kupu, zasluženo su ga osvojili jer se nogomet igra za golove. Ne mogu se oteti dojmu da smo prvih pola sata, do njihovog gola, bili bolja momčad. Ali jednostavno morate zabiti gol. Pravilo gola u gostima jako je teško igrati. Moramo realno reći da Dinamo ima kvalitetu, ne možemo ostaviti Petkovića na širokom prostoru. Naravno da nam je bilo teško na širokom terenu bilo što hvatati. Kad imaš pritisak i stalno si u zadnjoj trećini, moraš više napraviti - rekao je za Max Sport trener Rijeke Željko Sopić u uvodnom dijelu komentara na utakmicu.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Pet utakmica u nizu bez pobjede prethodilo Kupu?

- Možemo svakako pričati o tome. S druge strane, vrlo jednostavno. Ne igrate uvijek dobar nogomet, jednostavno po meni mora prvi napadač nekad riješiti utakmicu. Morate imati nekoga tko može zabiti kad ne ide. Ja nemam što nekome prigovoriti.

Pjaca je izašao na poluvremenu, zašto?

- To je bila moja odluka. Pjaca je ove sezone odigrao jako puno utakmica, znamo da je bio na terapijama i mislim da je to bilo najpametnije. Ipak i de na Europsko prvenstvo. Znamo u kakvom su stanju njegova koljena. Da je ostalo 0:2, možda ga ne bih vadio, ali bilo je 0:2 i moramo biti svjesni rizika.

Nervoza na klupi u drugom dijelu?

- Nema se tu što komentirati, sve je to u duhu borbe.

Ocjena sezone?

- Ne bih ja to ocjenjivao, neka to rade ljudi u klubu. Kad imat veliki niz, ambicije vam porastu, naravno da je ovo hladno prizemljenje.

Kakvi su planovi za ljeto?

- Treba prvo vidjeti kakvi smo s igračima kojima istječu ugovoru. Imamo i reprezentativce i mlade reprezentativce, trebamo sve zbrojiti i oduzeti. Bit ćemo pametniji nakon zadnjeg kola.

Linker
05. rujan 2024 20:13