Željko Sopić

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
‘SVI MI ŠALJU PORUKE‘

Sopić otkrio što se događa s Pjacom i komentirao mogući transfer: ‘Nitko nije iznad kluba‘

"Napravit ćemo sve da naša ofenzivna igra ne pati i pokušat ćemo zabiti gol više"
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 30. studeni 2023. 17:33

Trener Rijeke Željko Sopić najavio je sutrašnji (15.00) gostujući ogled protiv Osijeka, a njegova momčad premijerno će nastupiti na novom nogometnom zdanju, Opus Areni.

- Mislim da nas očekuje jako zahtjevna utakmica bez obzira na trenutnu formu domaćina. Imao sam prilike igrati s Goricom na novom stadionu ove godine, odigrali smo jako dobru utakmicu i izgubili 0:1. Ovog puta se nadam da nećemo odigrati tako dobro, ali da ćemo uzeti tri boda - u svom je stilu u uvodu kazao Sopić koji se potom osvrnuo i na ozljede, odnosno igrače koji sigurno neće nastupiti u Osijeku.

- Marko Pjaca je napravio kontrolnu magnetnu rezonancu i sigurno neće nastupiti u Osijeku. Realno je da igra zadnje kolo protiv Rudeša, a koliko je to pametno, to je sad druga stvar. Prije te utakmice vrlo vjerojatno neće biti u stanju ući u puni trening. Ta naknadna snimka pokazala je određene probleme u tom listu i iskreno se nadam da će biti spreman za dvoboj s Rudešom, a vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Manjih problema imali su Smolčić i Janković, ali se nadam da će oba biti u treningu danas (jučer, op.a.) i da je to - to. Fali nam i Goda koji ima tri žuta kartona, a ostali su svi spremni za dvoboj - dodao je Sopić.

"Koga nema, bez njega se može"

Potom je prokomentirao gostujuća izdanja svoje momčadi, odnosno novinarsku konstataciju da bi u Osijeku momčad trebala odigrati slično kao protiv Varaždina prvo poluvrijeme.

- Mislim da je jedno od naših najboljih izdanja bilo prvo poluvrijeme u Puli. Nismo tada zabili drugi gol, slično kao i u Varaždinu. Nismo imali sreće, znanja, a onda je Škaričić zabio taj autogol i tu smo prelomili utakmicu. Kada stvoriš toliko šansi, bitno je da odeš na dva razlike jer protivnik počne totalno drugačije igrati gdje mi možemo lakše poentirati. Koliko smo to u stanju ponoviti, to ćemo vidjeti u Osijeku. Oslabljeni smo neigranjem Pjace, ali koga nema, bez njega se može i mora. Dobro smo se pripremili, dobro trenirali, mislim da je ovo zadnji tjedan gdje smo mogli napraviti dupli program. Idući tjedan igramo i u Vinkovcima, a zadnji tjedan nećemo ulaziti u rizik. Što smo napravili, napravili smo za ovu polusezonu, na temelju toga idemo u ove četiri utakmice izvući što bolji rezultat - pojasnio je Sopić.

Riječ-dvije kazao i o suparničkom treneru Zoranu Zekiću.

Osijek teži preskakanju igre

- Prije svega mi smo prijatelji, no jako mi je teško ulaziti u neku filozofiju i opus njega kao trenera, ne možete svaki put provesti ono što želite. Primjerice, Stjepan Tomas je napravio u startu vrhunski rezultat, a onda se sve prelomilo preko njegovih leđa, ona utakmica s Dinamom je mogla otići i na njihovu stranu. Nakon toga je i Zeka dobro krenuo, no neke stvari nisu vjerojatno baš najbolje posložene u Osijeku i on trpi sada radi toga. No mislim da je vrhunski trener i da će sigurno polučiti dobar rezultat - dodao je Sopić koji se osvrnuo i na stil igre Osijeka.

- Ekipe koje imaju napadača poput Miereza teže velikom broju ubačaja, preskakanju igre jer je čovjek dominantan u zraku, no naša uža obrana je spremna na sve i da će znati odgovoriti tim zahtjevima. No mi smo Rijeka i uvijek ćemo težiti ka pobjedi, napravit ćemo sve da naša ofenzivna igra radi toga ne pati i pokušat ćemo zabiti gol više - kazao je Sopić.

Složio se da je Rijeka na svome terenu odigrala odlično protiv aktualnog domaćina.

- Svakako je to putokaz, ali moramo biti realni. Ne vjerujem da mogu opet odigrati toliko loše prvo poluvrijeme kao što je bilo u Rijeci. Mi smo bili na svome maksimumu, a oni su ušli s bojazni u utakmicu. Ne treba gledati u prošlost, niti u budućnost, napravit ćemo sve što je u našoj moći da se vratimo neporaženi i ako se ukaže mogućnost, uzeti tri boda - podvukao je Sopić za kraj.

"Selahi zna što mu je najbolje za karijeru"

Kratko se Sopić osvrnuo i na slučaj Selahi, koji to, prema njegovim riječima, zapravo i nije.

- Nema se tu što puno pričati, svi mi šalju poruke i pitaju o tome. To su vam normalni pregovori između igrača i kluba. Svako pokušava to povući malo na svoju stranu, iskreno se nadam da ćemo se sa Selahijem dogovoriti i produžiti ugovor. Pričali su i ljudi iz kluba s njim, kao i ja. Situacija mu je jasna i čista, nema tu nikakvog presinga, ali i on je svjestan da, ako se to ne dogodi, situacija neće biti ista. Rijeke će biti i nakon predsjednika Miškovića i Sopića, nitko nije iznad kluba. Mislim da je pametan dečko i da je zna što je najbolje za njegovu karijeru. Još nisam čuo da netko, tko ne igra sedam mjeseci, igra top nogomet. Jako su blizu dogovora, ali ne treba tu stavljati akcent, hoće li to biti danas ili sutra. Malo tamo, malo simo, to ovisi o predsjedniku i Upravi. (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 10:47