DAMIR SKOMRLJ Cropix
BLIŽI SE SEZONA

Sopić: Pašalić i Galešić? To je kao da pitate hoće li Dinamo prodati Baturinu za 15 ili 20 milijuna

Rijeku za nešto više od tjedan dana čeka prva utakmica drugog pretkola Europske lige protiv Corvinul Hunedoare
Piše: SNObjavljeno: 17. srpanj 2024. 21:22

Rijeka je u utakmici s Red Bull Salzburgom doživjela drugi uzastopni poraz na pripremama. Austrijanci su golom Adama Daghina iz 60. minute slavili 1:0.

Kapetan Ivan Smolčić, Toni Fruk i Marco Pašalić ostali su izvan zapisnika. To je više preventivna mjera radi lakših ozljeda koje su se pojavile, no s obzirom na relativni manjak, odnosno širinu riječkog kadra u ovom trenutku, a o kojoj trener priča već neko vrijeme, očito se nije htjelo niti najmanje riskirati, već se prevenirala i najmanja moguća šansa da se nekom od ove trojice iznimno važnih prvotimaca stanje ne pogorša.

Trener Rijeke Željko Sopić je nakon utakmice dao izjavu za Dnevnik Nove TV.

- Zadovoljan sam gardom koji smo danas pokazali, možda smo mogli bolje reagirati u nekim situacijama, ali zato smo na pripremama. Kako bismo postali bolji - započeo je Sopić.

Rijeku za nešto više od tjedan dana čeka prva utakmica drugog pretkola Europske lige. Tamo će gotovo sigurno igrati protiv rumunjske Corvinul Hunedoare.

- Vrlo zahtjevna utakmica, vjerojatno protiv rumunjskog drugoligaša, ali oni nisu u prvoj ligi samo zbog čudnog pravila prema kojem u tamošnjoj eliti ne može biti klub koji nema privatnog vlasnika - zaključio je strateg Rijeke.

Sopić je i upitan koliko je zadovoljan trenutnom situacijom kadra.

- Teško ćemo se pojačati do četvrtka. Iskreno se nadam da će nam se ozlijeđeni igrači vratiti. Htjeli bismo se pojačati na nekim pozicijama.

Za kraj mu je postavljeno pitanje strahuje li od novih odlazaka, poglavito Marca Pašalića i Nike Galešića.

- Ili ćemo puniti proračun prodajom ili kišnicom. Kao da pitate Dinamo hoće li prodati Baturinu za 20 milijuna. Naravno da će biti odlazaka ako dođu dobre ponude za njih - u svom stilu je prokomentirao Sopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. kolovoz 2024 05:47